Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hradište p. Vrátnom – Brezová p. Bradlom

Diskusná téma K článku: Hradište p. Vrátnom – Brezová p. Bradlom

Už nejakú dobu mám naplánovaných pár trás v okolí Brezovej pod Bradlom a ich absolvovanie som stále odkladal. Napokon koncom októbra 2010 sme sa s Milanom dohodli na absolvovaní jednej z nich. Jesenné počasie nám prialo a tak sme využili skoro všetky farby na značenie turistických chodníkov, aby sme sa dostali z Hradišťa pod Vrátnom do Brezovej pod Bradlom.

Miroslav Svitek

Vladvlad vďaka za názvy. Vrchol sme naozaj obišli,držali sme sa značky, ale aj z nej sú krásne výhľady.Priznám sa, že nejaké stopy po úzkokolajke sme si neuvedomili, možno keby šiel s nami miestny a upozornil nás, tak si to uvedomíme. No a čo sa týka tých prstov, tak si pozriem fotky, lebo som to videl x krát, ale som si nič zvláštne neuvedomil. Ale poznám pracovnú slepotu a ak človek nevie čo by mal hladať, tak sa pozrie a ide ďalej.Takže vďaka, takáto diskusia k článkom je prínosom aj pre samotného autora.No a čo sa týka toho RZ,neterka tam chodila naozaj do PT.Mnohé veci sú u nás na Slovensku na zaplakanie.Bol som teraz 10 dní v Bretónsku a keď som videl tie ich historické mestá a spomenul si na naše....

Vladvlad

Doplnenie: lúka pod Mihalinovou s posedom a krmelcom (tie drevá) sa volá "Dankéch lúka". Miesto s krížom nad Dobrou Vodou sú "Konárky", v smere po červenej dole sú "Lazy", tak by som mohol ešte ďalej pokračovať.
Ak som to pochopil správne, tak vrchol Klenovej ste obišli?
Ešte by som doplnil, že po trase sú rôzne zaujímavé miesta, hlavne pramene, historické pamiatky. Len treba vedieť kde :)
Spomenúť sa mohli aspoň zvyšky trate úzkokoľajky pod Dankéch lúkou, tie sú dobre viditeľné. Poprípade počet prstov Krista na kríži na Konárkach atď.

RZ Výtek si pamätám ako kedysi fungoval, posledný turnus bol možno v lete 2005-2006, neviem už. Bývali tam aj pionierske tábory-tie si ale nepamätám :)

Škoda, že sa taký areál nechal len tak. Prístup z Chtelnice je fajn, aj keď na Dobrú Vodu je to bližšie.

Mivym

Igor, v článku je napísané Čierne blato, alebo je to už po oprave?
Čelovku som aj mal, ale bez kusu lana sme si netrúfli zájsť hlbšie, lebo jaskyňa padala strmo do hlbiny a povrch bol blatistý

Bulat

len poopravím.. názov lokality pri Brezovej nie je Čierne bahno ale Čierne blato...

Alexander

Tak ten oznam pre drevorubačov je dobrý nápad, asi ho vyvesím aj pod Vihorlatom. Minule som pri krásnej studničke našiel v bútľavine stromu nastrkané 4 fľaše, na 99% to boli práve oni, keďže v tom mieste vo veľkom ťažili. Samozrejme, sklenené i plastové boli. Ozaj nepochopím, že pre niekoho nie je problém vyniesť plné fľaše, ale zniesť prázdne už je problém...Pritom to oni ešte samozrejme nevyniesli, ale priviezli autom. Ale pochybujem, že by to pomohlo, nehovoriac o tom, že by sme tak vlastne aj my mohli "znečistiť" takýmito oznamami celé Slovensko...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum