Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zubačka: Štrba - Štrbské Pleso

Peter61

Kaspy, IMHO každá správa o namontovaní automatu na zast.Popradské pl. je kačica. Bolsi tam : nie je tam svetlo, ohrozenie vandalmi/vykrádačmi etc., cost/effect. mínus milión.

Kaspy

Ze vraj je aj v Horskom hoteli Popradske Pleso. Infolinka 18188

Kaspy

Super, dikes, planovany vlak je obsadeny vlak. personalom, t.z. ze sa tam pravdepodobne bude dat kupit listok.

Peter61

Kaspy, nzc, tato vec ma dost serie. Callgirl na 18188 mi zdoraznovala, ze sprievodcu treba kontaktovat skor, aby to nedaval s priplatkom. V smere do V.Hagov je to 10 min.jazdy, na Strbske pl. 4 min.
Inak ten postoj ZSR " vistitor friendly" z 25/05/11 05:53 som jej spomenul tiez. Dovolat sa kamsi na stanicu/zastavku TEZ je mozne cez ustrdnu v KE a pod......

Ja?No!

Zabudli na poličky pre batožinu? Na fotke ich nevidno. Asi by boli užitočnejšie ako "vandalizmuvzdodornosť"

Peter61

kua, kde vidíš problém ? štrekári ( resp. ich topmenežeri) plánujú prevoz ožratých horolezcov, ktorí si nevyložia bágle na poličku. ďalší sa tam budú báť nastúpiť.

Lubo

Jano, tie policky nema ani TEZ a nemam pocit, ze by to bolo nejako velmi na obtiaz.

Peter61

Ak sa dobre pamätám, tak poličky na starých "trojčatách" boli a na tých nových ( od.r.2000) sú v na konci : v prednej a zadnej vyvýšenej časti. Takže málo.

Na zubačke sa nepamätám, ale napr. zubačky Anne, Jeanne a Marie na TMB ( do r.2018) nemali poličky. Podobne tuším na Montevers.

T.D.D.

výročný počin k článku z roku 2007
dennikn.sk/…/?ref=pop
Po niekoľkomesačnom zdržaní spustili zubačku zo Štrby na Štrbské Pleso. Náklady na rekonštrukciu trate dosiahli 22 miliónov eur, čo je o štyri milióny viac, ako sa pôvodne rátalo. Podľa ŽSR je dôvodom zvyšovanie cien a predĺženie termínu.

Generálny riaditeľ Miloslav Havrila priblížil, že samotná príprava rekonštrukcie trvala približne osem rokov. Verí, že nová ozubnicová trať bude cestujúcim slúžiť najbližších 60 rokov.

Jazdiť na nej budú nové švajčiarske elektrické vlaky, tri z nich už prevážajú cestujúcich po tatranskej elektrickej železnici. (tasr)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma