Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Náhrada za Starý plášť

Diskusná téma K fotke: Náhrada za Starý plášť

Bežne sa v lese nepúšťam značených trás, mám na to viac dôvodov. Tentokrát sme ale chceli vidieť Starý plášť. Aj sme si zašliapali, aj sme poblúdili, ale žiaden plášť sme nenašli. Točili sme sa pravdepodobne stále okolo neho. Až vďaka týmto skalám som si konečne mohol podľa mapy tipnúť, že sme asi nad Mon Reposom. (máp som mal viacej – všetky boli naprd, ale pomohli) Tak aj bolo. Na skutočný Starý Plášť sme už nemali energiu, ani náladu. Slnko na Plaveckom hrade sme už aj tak nestihli. Ale na týchto skalách bola pekná, aj keď veľmi veterná prestávka.

Palin

Cestou po hrebienku z Polámaného na Starý plášť stojí pevne na dvoch nohách tento bučisko.

Pali16

Stary plast je vyrazny kopec vedla Klokoca, a cudujem sa ze mu nedali znacku. Bol som na nom aspon 10 krat. Prijatelna je cesta od Klokoca, a cez Podplast.

Sona

Clanku sa samozrejme potesime :)

Jana T.

Pekné miesto, ...a pero stratil asi nejaký ,,keškár"... :)

Adina

Niet nad vikendy stravenymi v horach. Ja som sa dostala na Stary plast v zime, na snezniciach, dobre ma povodili cik-cak, ani neviem kade sme isli, dobre ma utahali, nic sme ale z vyhladov nemali, zato ten uzasny pocit z krasnej prirody zostal v dusi. Tidoj, Mima asi oddychuje, neboj ozve sa, drzim palce, aby ste aj nadalej takto po horach chodili :-)... tiez by som rada ku krizu...

Vladimir

Apropo zdravotný stav 4 roky do zadu som ledva vyšiel na Zaruby boli to moje začiatky a mal som pri tom smrtelné pocity, takže som chcel turistikou skončit ale ja som sa zoprel tiež chodím do lesa sám a mám pred horou väľký rešpekt a Feribu prosím nech tam hore dáva na Nás pozemštanov pozor pri naších tulačkách po horách.Na záver dnes sa mi po horách chodí dobre a robím aj dialkové pochody už som spravil aj Trnavskú 100 a tento rok sa chystám aj na Lazovskú 100 ktorá ide 30 apríla a môžem povedať že sa cítim lepšie ako pred 4 rokmi.

Vladimir

Priatelu tie suradnice čo si dal sú na správnej ceste ak si šiel po nej hore tak pri tom ľavotočivom oblúku (chodníka) sa nachádza ten strom z búdkou, len si mal ísť rovno po chodníku až by si došiel smrekovému porastu kde je na pravo kríž Feribu. )Ja sa tam tiež zastavím po každé ak tadial prechádzam)No budeš pokračovat po chodníku a prakticky na pravo ten kopec je Starý plášt len sa treba vyšverať hore.

Tidoj

Uvažoval. Ale ostalo len pri úvahe. Po prvé týmto (aj iným) technickým zlepšovákom nerozumiem a po druhé by som to asi veľmi nevyužíval. Ale teší ma, keď sa takto stratím a zrazu zistím, že viem kde som, len som nepozorne čítal mapu a sledoval okolie.

O článok sa pokúsim.

Mima ma práve cez SMS uistila, že pindať by ju ani nenapadlo a že bola veľmi spokojná. (čo je super, lebo keby ste ju videli ako sa šmýkala na listoch aj na blate...)

Ale myslel som si, že keď sem dám túto foto, tak mi všetci napíšu, že presne vedia, kde to je... (medzi tými skalami sme objavili trojfarebné guličkové pero - nestratil niekto...?)

Vladvlad

Zaujímavé :) Uvažoval si niekedy o turistickom gps? Aj s mapami, nie je to drahé. Ním by sa takéto problémy vyriešili a jeho prínos je veľký. Podľa fotky sa mi zdá že je to hrebeň, ktorý pokračuje smer Čierna skala. Sú na ňom umelo robené kopy kamenia s drevami, niekde aj tie tyče na vytyčovanie-triangulácia či čo. Hrebeňom ide aj akoby taký chodník. Zhodou okolností je mimo skalných častí aj vcelku jazditeľný na bicykli :)
Medzi Starým plášťom a Monreposom ide aj jeden veľmi starý chodník, ktorý je ťažšie rozoznať, ale dá sa. O ňom by ma zaujímalo, odkiaľ kam išiel.
Článok by bol zaujímavý, teším sa.

Meky

No kamarát,si si asi dobre zavaril...u Mimy.To bude musieť napraviť riadne veľký krémeš ku kávičke,aby si si to zase vyžehlil.A neviem,či aj veterník k tomu :)))

Tidoj

Tipujem, že skutočný SP je ten svah na foto úplne vpravo črtajúci sa za stromami.

Tidoj

Ako som tam šiel si iba tipujem. Nad Bláznivým (asi tieto súradnice podľa Hikingmapy N48°28.744" E17°20.432"
N48.47907 E17.34054) sme začali stúpať hore a keď sme zistili, že to nie je SP, po vrstevnici sme sa dostali na ten severnejši výbežok ako som dal súradnice k foto. Asi...

A niečo trochu osobne aj keď som nechcel: Pôvodne sme sa chceli dostať práve podľa tvojich foto k tomu krížu FB - pre mňa to bolo tak trochu osobné. Feriho som vôbec nepoznal ale vydedukoval som, nejakú náhlu smrť. Ja mám hroznú životosprávu a vysoký krvný tlak a do lesa chodievam napriek tomu sám, preto som mal pocit, že keď si pôjdem nejako uctiť tohto človeka, ukážem tým svojmu osudu, že mám rešpekt pred svojim zdrav. stavom (a aj strach...)

Vladimir

Titodoj to vyzerá hrebeň na Nové domy neviem kadial si tam šiel ale podla mapy ukazuješ že si tam bol ak si šiel okolo Veľkého dubu pri ktorom bola búdka tak Starý plášt si mal na pravo po ceste asi takých 500m a šiel by si aj okolo kríža Feribu.

Tidoj

Vďaka. Túra bola naozaj krásna a vlastne aj zábavná. Rozmýšľam, či by som sem nemohol napísať článok o nej. (H.Orešany-Bláznivé-S.plášť-Mon Repos-Plavecký hrad)
Neviem, či som urobil niečo pre svoje zdravie, lebo sme prišli obaja zmorení a dnes som úplne dolámaný. A Mima mi zatiaľ nedvíha telefón, dúfam, že žije. Tú som sem vytiahol ako neturistu bez akejkoľvek kondičky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma

Komentár

Janabilesova k fotke: Zvonička Maťo, ďakujem. Pekne na ňu zrána svietilo slnko. Pod zvoničkou sme chodníčkom pomedzi chalúpky prešli ku lúkam v časti Grúne a pokračovali ku výhliadke s krížom …

+ 1 ďalší príspevok