Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fotoúlovky z Malej Fatry

Diskusná téma K článku: Fotoúlovky z Malej Fatry

Od posledného príspevku uplynuli štyri mesiace, počas ktorých naše fotopasce podstúpili zaťažkávaciu skúšku v podobe dažďa, snehu a mrazu. Treba povedať, že v tomto teste obstáli na výbornú. Celý čas, starostlivo ukryté na vytipovaných miestach, trpezlivo číhali na svoju „korisť“. A oplatilo sa! Do pascí padli bežné druhy, no aj najvzácnejšie živočíchy.

Adushka

Ach, na Slovensku je to tak :( Je mi velmi smutno z toho, ze ludia su schopni ukradnut aj toto :( ako sa hovori - bodaj by im paprcky odpadli za to..

Pf69

Takže tá prezývka straky má niečo do seba ?!

J@

Miso su fotopasce nejak označené, resp. je na nich nejaký kontakt kam môže "poctivý nálezca" zavolať ?

Fish

Práve som chcela odporučit na fotenie lokalitu v doline Bystričky, kde sa pohybujú 3 velké šedočierne zadky medvedov a dajú sa pekne z dialky cez lučku pozorovat. No smola.

Jjano

Prečo ma táto Mišova správa neprekvapuje?

Merhorn

tak k tomu asi niet co povedat, slovaci su skutocne nezamenitelni. No co uz, snad budes mat moznost nahradit tuto inou.

Hefaistos

to je neuveritelne, aki "ludia" chodia po svete (a slovensku obzvlast)...

Miso.K

V predchádzajúcich dňoch bola ukradnutá prvá z fotopascí (SG 550V). Nie je to len škoda finančná (cca 250€). Do značnej miery to narušilo prebiehajúce sledovanie priestorovej aktivity medveďa hnedého. Bola umiestnená na strategickom mieste, kde už ďalšiu fotopascu nebudem môcť umiestniť (keďže ich nemám plnú chalupu). Dobrej duši, ktorá si privlastnila cudziu vec prajem uspokojenie z jej obmedzeného používania. A možno aj nejaké adrenalínové stretnutie s tým 200 kg zvieratkom, ktoré niekoľko dní pred krádežou nasnímala...

Merhorn

Ahoj miso, ked pises o tej telemetrii. Aky sw mate na spracovanie dat, analyzy a pod.
prajem vela zdaru a uspechov.

Miso.K

Ďakujem všetkým za povzbudivé slová. Od začiatku marca idú fotopasce zasa po medveďoch. Zatiaľ sú v teréne 4 ks, budúci týždeň vynesiem ďalšie. Určite bude kopec nových zaujímavých vecí. Zas o niečom napíšem a priložím pár fotiek. Možno aj o príprave odchytu a telemetrii medveďa, na čom aktuálne pracujem (keď je čas...).

PS: nejaká akcia v prírode prebehne možno už koncom mája

Zabka

Michal pekny clanok aj fotecky:) Nech sa ti dari a tesime sa na dalsiu akciu v prirode:)

Tashidele

Paráda. Veľmi zaujímavá práca prinášajúca pekné výsledky. Toto neuvidíme ani v ZOO. Krásne momentky. Držím Ti palce a veľa úspechov v ďalšej práci.

Adushka

Opat krasne a zaujimave snimky, vdaka za sprostredkovanie! :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov