Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Búda pod Smrekovicou v doline Svinky

Diskusná téma K článku: Búda pod Smrekovicou v doline Svinky

V rubrike chát chýba nejaké provizórne útočisko pre návštevníka krásneho pohoria medzi Spišom a Šarišom – Branisko. Pri potulkách po tomto pohorí nie je veľa možností na prenocovanie. Najmä pre nás, ktorí sme si zvykli prespávať zadarmo, v nepohodlí, ale zato s hviezdami nad hlavou, kdesi v starých zaprášených búdach uprostred lesov. Samozrejme, kto na to má, môže si zaplatiť ubytovanie v Lipovciach, ale v tomto článku je opísaný objekt starej, neudržiavanej budovy v doline horného toku riečky Svinka.

Lubo

Objekt je v dezolatnom stave, neodporucam planovat s jeho vyuzitim na noclah.

FunTTomas

búda stále stojí (stav ku koncu mája 2014) a povyše cca 350 m je upravený symbolický prameň Veľkej Svinky hneď nad zvážnicou. Spresnil som polohu objektu a do článku pridal informáciu o upravenej studničke.

Daulagiri

Jak že na spadnutie Peter. Tak oproti jednej búde v Nízkych Tatrách v ktorej som nedávno spal je toto 3* hotel. Netreba byť pohodlný a od každého objektu očakávať neviem čo.
Je to fajný tip.

Jirk14

Dám 50eur na hřebíky:))..¨Jsem moravák,ale tohle se mi líbí

Peter61

Stano -nechce ti brat iluzie, ale je na spadnutie.

Nonormal

No, v podstate by stačilo pár nadšencov, čo by ju dali dokopy. Ale zase - niekto ju opraví a zrazu si majiteľ spomenie, že to patrí jemu... =P

Boro

Už ju mám zaznamenanú, je to ale škoda Stano, že to takto dopadá. veď naozaj by stačilo málo a bolo by na našich horách celkom dosť šikovných útulní.

Peter61

Ad voda : IMHO pitna po prevareni, nad budou je este dost moznosti kontaminacie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma