Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Medvedí kút

Diskusná téma K fotke: Medvedí kút

Tak znie jedno z viacerých vysvetlení názvu záhorskej obec Pernek. Odvodené je z nemeckého Bäreneck. A celkom tomu aj verím, že sa tu medveďom kedysi páčilo, keďže aj mne sa táto obec a okolie páčia. Tento pohľad bol pre mňa nový, keďže v mieste fotenia som predtým nebol-cesta k vojenskému letisku Kuchyňa. Obec leží v obkolesení "mohutných" kopcov Jastrabník (543m) napravo a Klokočiny (542m) naľavo. Na pozadí sa týči Korenný vrch (599m). Na svahu Jastrabníka sa dá rozoznať lokalita Tri kríže. Spodná časť panorámy-ten val, je železničná trať Plavecký Mikuláš-Zohor, dnes už bez osobnej prepravy. Fotka len taká dokumentačná, keďže mraky a ich tiene vyrobili pár nepekných spojov. Pre cykloturistických nadšencov len doplním, že hrebeňom Klokočiny, od Gašparovej, ide chodník, ktorý je v smere dole zjazditeľný :)

Vladvlad

Áno, sú celkom včlenené, ale aj tak "najviac včlenené" sú Buková a Dobrá Voda :)
Keď sa nad tým zamyslím (aj som to tu už chcel napísať) tento pohľad sa celkom aj podobá na pohľad od cesty pred Plaveckým Mikulášom, ich kostol vyčnieva podobne.
Na ukážku fotka (možno z diaľky by to bolo lepšie vidno-dobrý námet na fotku :) img823.imageshack.us/…/plavec…

Sona

Pernek a Plavecky Mikulas su obce krasne vclenene do Karpat, vzdy sa tesim, ked tam pridem.

Tidoj

Medvedí kút ist meine obľúbene dedinke in der Zahorie. Hab´ dort allerdings keinen Bären g´sehen. Bohvie či tam naozaj nejakí Bärovia žili a ak áno, tak asi kedy. Už tam po nich len ten cesnak zostal.

Vladvlad

Presne to napadlo a zaujalo aj mňa Michal. Z hľadiska Malých Karpát je to také možno netradičné.
Osobne sa vždy teším, keď sa z domu-Bratislavy, dostanem sem a pozerám sa na tieto kopce. Nie som príliš náročný na nejaké brutálne krásne krajinné podmienky, ale tu sa mi vždy páči :)
A ešte doplním, že tu pre mňa začínajú od BA, tie pravé Malé (Veľké) Karpaty :)

Meky

Vladko ani sa mi nechce veriť,že sa jedná o Malé Karpaty.Tie hory vyzerajú ozaj "mohutne" a perfektné sú tam aj tiene,ktoré tú mohutnosť ešte zvýrazňujú.Veľmi pekné miesto.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky