Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Lipovany

Diskusná téma K fotke: Lipovany

Dedina kúsok od hraníc s Maďarskom. Ovocné sady, na ktoré si pamätám zo svojej poslednej návštevy spred 35 rokov spustli a zarástli kríkmi, ale ako huby po daždi na južných svahoch vŕškov v tomto kraji v posledných mesiacoch vyrastajú fotovoltaické články. Tak ako v minulosti som však aj pri terajšej návšteve mal pocit, že sa tu život zastavil. Je tu ticho, kľud a pohoda, ktorú len občas narušia sopliaci na štvorkolkách preháňajúci sa po poľných cestách. Tie poľné cesty, ale aj cesty medzi dedinami v dolinách a tiež po hrebeňoch tejto príjemnej vrchoviny by sa mohli stať cykloturistickým rajom. V cykloturistickom atlase Slovenska je v tejto oblasti vyznačených niekoľko pekných cyklotrás, bohužiaľ nenašiel som ich značenie v teréne. Teraz keď už nie sú hranice medzi Maďarskom a Slovenskom je logické prepojiť, respektíve plánovať cykloturistický výlet do tejto oblasti aj s prepojením túr do Maďarska - Ipolytarnoc, kraj na juh od hory Karanč, Šomošku, hrad Šalgó a okolie a planinu Medveš. V Maďarsku - konkrétne okolo hradu Šalgó bolo značenie cyklotrás ďaleko kvalitnejšie ako u nás na Slovensku.

Alexander

tak asi to nebudú kolektory, ale fotovoltaické články.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky