Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kirgizsko – Ťanšan – Chan Tengri

Diskusná téma K článku: Kirgizsko – Ťanšan – Chan Tengri

Takmer pred rokom som sa vrátil z výstupu na Kilimandžáro, plný neopakovateľných zážitkov a s chuťou spoznávať nové krajiny i nové hranice svojich možností. A teda bolo čo prekonávať. Dva týždne pred odchodom som si po páde z rebríka zlomil pravé zápästie. Po "odporúčaní" lekárov, aby som už zaplatený výlet zrušil a nikam nešiel, som sa rozhodol, že sa aspoň pozriem do Ázie a absolvujem túru po ľadovci.

Miki D.

Chybička, škriatok odsťahoval Gruzínsko do Pamíru.

Adushka

Pekny clanok s fajn fotkami, vdaka za priblizenie lokalit, kam sa ja asi nikdy nedostanem :)

Jjano

Adush, Kirgizsko stojí za pokušenie. Netreba ísť do tých vysokých polôh, o ktorých je článok, ale pre človeka, ktorý si chce užiť treky v horách typu Fatry-Tatry-Alpy, je Kirgizsko fantastickou a prekrásnou krajinou. Odhliadnuc od letenky sú tam ceny všetkého zhruba ako u nás a ani tá letenka pri troche šťastia a trpezlivosti nemusí byť veľmi drahá. :-)

Bdel

riso, dost neskoro si sa k tomu clanku dostal :-). Ci to ma byt venovane prvemu vyrociu vystupu? Dodnes ma mrzi, ze sme nevyrazili z C3 v ten ako vy.

Vrana

Chalani uprimna gratulacia. Urobit 7 tisicovy kopec v expresnom tempe, prakticky bez aklimatizacie, IMHO nadludsky vykon.

O expedicii som cital nieco uz pred rokom a ten zaver musel byt hrozny. Velmi tazko sa to citalo.

Filip

7-tisicovku urobili z Chan Tengri sudruhovia, v skutocnosti ma 6995... ale aj tak, gratulacia, hlavne s ceskou cestovkou :D

Vrana

v skutocnosti je uplne jedno ci ten kopec ma 6995 alebo 7010

Richard Tesar

No veru, k napísaniu článku som sa dostal až teraz, hanba mi...s tou aklimatizáciu sme až taký problém nemali, ale je to dost individuálne...mrzí ma že na vrchol nevyšlo viacej ľudí, lebo tam boli aj o dosť skúsenejší lezci. Všetko to bolo asi v správnom načasovaní. Prikladám ešte linku na článok daľšieho učastníka expedície-Olsona. lezec.cz/clanek.php?key=8925&…tengri

Eric

Krasne fotky. Kokretne o tomto zajazde viem uz dlhsie, vdaka tej nestastnej tragedii, ale chcel by som sa spytat, kedze je to moj vysnivany kopec, hlavne ucastnikov: Myslite ze sa da zvladat vylet na tento kopec aj vo vlastnej rezii? Ci su tam skryte zaludnosti, ktore treba mat podchytene skusenostami s touto oblastou (napriklad nejake uplatky, specialne obchody, jedla, ubytka a ja neviem este co). Kolko vas to zhruba vyslo? Dik.

Richard Tesár

Ahoj Eric, asi určite by sa to dalo riešiť aj vo vlastnej réžii. Jednoduchšie by asi bolo osloviť nejakú cestovku priamo v Biskeku, ktorá sprostredkováva expedície, lebo ako sme sa dozvedeli aj na Chan Tengri treba mať povolenie(permit) a tiež treba mať povolenia pre vstup do pohraničných pásiem. Neviem kde presne sa tieto povolenia vybavujú (nám to riešila tá česká cestovka, cez nejakú Kirgizskú cestovku). Čo sa týka ceny tak to bolo cca 14000Kč plus letenka, tak zhruba 500euro. Plus ostatné výdavky (jedno, pitie, doprava do Prahy, atd) tak zhruba do dvoch tisíc. Aha úplatky sú na bežnom poriadku, hlavne u vojakov a policajtov, jedlo je úplne vopohode(jedli sme aj konské konzervy bez akýchkolvek problémov). V biskeku sú klasické supermarkety, ide sú trhy kde sa dá kúpiť takmer všetko. Keby si chel vedieť ešte dačo tak kludne napíš mail.

Eric

waw, ďakujem pekne, presne takéto info som potreboval. Fakt dík. Tento nádherný kopec mi prichádza do úvahy až o rok, takže na zber informácií mám dosť času :) Ďakujem ešte raz.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum