Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lyžiarska búda pod Kubínskou hoľou

Diskusná téma K článku: Lyžiarska búda pod Kubínskou hoľou

Masív Kubínskej hole v pohorí Oravská Magura je dobre známy vyznavačom zjazdového lyžovania. Okrem už tu odprezentovanej Chaty na Kubínskej holi si predstavíme alternatívnu možnosť nocľahu pre nenáročných turistov v nevyužívanej búde, ktorá stojí priamo na okraji hornej časti zjazdovej trate lyžiarskeho strediska SKI Kubínska hoľa.

R0bert

Bohužiaľ, začiatkom septembra som pri výstupe videl túto búdu rozrúbanú na márne kúsky a rovnako aj unimobunku ktorá sa nachádzala kúsok pod vrcholom pri poľovníckom posede. Škoda no, neviem komu to tam vadilo.

Aspoň že tie pekné spomienky na tieto miesta nám z hlavy nemajú ako vyrúbať:-)

Daulagiri

Rado veru škoda že aspoň tú terasku nemá, ale posedel som si rád.
Jjano: ja som šiel túto hrebeňovku sám, cez Príslop som prechádzal 3. augusta, tak tak :-)

Jjano

Daulagiri, neboli ste taká väčšia skupina na sedle Príslop pri motoreste vo štvrtok 4. augusta doobeda?

Rado

Asi je to tak, aj podľa tej fotky to tak vypadalo.

Nebol som tam zo 3 roky a vždy sme tam iba na lavičke posedeli, pojedli, chatu som veľmi neobzeral. Keby mala terasu, bolo by to super. :-)

Daulagiri

Tak včera som sa vrátil zo 4-dňovky Oravskou Magurou a Kysuckou vrchovinou. Úžasná hrebeňovka.
Túto búdu som pozrieť nebol, ale na vrchole Minčola som obzrel aspoň tú druhú čo spomína MatúšM. Bola otvorená, 3 postele, trošku neporiadok, ale prespať by sa dalo úplne v pohode. Len ktovie či to tam býva otvorené stále.

A Rado pri tej chatke čo opisuješ som obedoval, no na turistické účely je nepoužiteľná.

Rado

daulagiri: teraz som prehľadal foto archív, pretože som si pamätal aj na zrubovú chatku ktorá je priamo na hrebeni, asi 6km od Minčola smerom na Príslop. Ale je to uzamknutý objekt, a ako tak pozerám na fotku, nemá ani terasu, len kus striešky nad dverami + lavičku so stolom.

Ak si to niekto chce pozrieť, tak fotka je tu: dl.dropbox.com/…/IMG_8494_zru…

Objekt sa nachádza na N49 17.466 E19 18.998

Ja?No!

šlafcáky myslíš spacáky?
bola vtedy tuším ráno magická inverzia ;) Hmla sa prevaľovala Oravskou dolinou, bolo to prekrásne ako bublala a "tiekla" Ešte mám niekde analógové fotky z toho podujatia.....

JurajDK

V jednej z tych dvoch vrchnych sme spali v auguste 2000, ked sme boli hladat Puchmajerovej jazierko. Najprv vyzametat bordel cecinou, celtu natiahnut do vstupov, vecerna polievka na MSR a paradny bivak. Rano pamatam bola dobra kosa na letne slafcaky...

Bruma

Fíha Tomi, som sa nevedel dočkať keď ho tu daš. Veruže si pamatam dve tieto startovacie búdy priamo pod vrcholom na zjazdovke, nuž časy sa menia a niečo sa mení s nimi. :)
Si mohol dat aj tu fotku, čo som ti poslal, kde presne sa ktoré búdy nachádzali.

Daulagiri

Hm fajn, veď ak mi tá hrebeňovka vyjde tak to určite obzriem :-)

MatusM

ja si pamatam podobnu budu aj hore na hrebeni, pri lanovke... len tam bol v case mojej navstevy (maj 2009) desny bordel

Daulagiri

Keďže momentálne intenzívne uvažujem o hrebeňovke Oravskej Magury, tak o takomto objekte je dobré vedieť. Akutát škoda že je tak nízko pod hrebeňom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma