Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Schneeberg - trasy od východu

Diskusná téma K článku: Schneeberg - trasy od východu

O Schneebergu tu toho bolo už dosť popísané, ale články boli zväčša o výstupe v zime, alebo po ľahších turistických chodníkoch. Preto by som tento kopec, najbližšiu dvojtisícovku pri Bratislave, chcel priblížiť hlavne obyvateľom nášho hlavného mesta a západného Slovenska, ktorí chcú ísť na náročnejšiu jednodňovku s prevýšením vyše 1000 metrov. Článkov, tipov a fotiek je na internete dosť, tak by som sa zameral na pár praktických a užitočných informácií o jednotlivých trasách z východnej strany, t. j. od dedinky Puchberg am Schneeberg.

Ivan Baricic

Unter Herminensteig: "Na skalnej stene nad žľabom je však tiež červené značenie a v skale biela mramorová tabuľa s názvom steigu a číslom 1888." => isli sme to 1.10.2011, tento usek, ktory sa da obist, je dost exponovane miesto, ... asi najnarocnejsie zo vsetkych "...steigov" v masive Schneeberg-u; je tam momentalne natiahnute lano, aj jedna slingna a navrtanych niekolko nitov. Plus si clovek moze "pomoct" stromom, za ktory sa da pripadne chytit. Po prejdeni tohto klucoveho miesta sa hore stretava cesta s obchadzkou.

Xxxyyy

a tuto tiez mapa:

edelweisshuette.at/ausschnitt…$ret

Inac cele rakusko je aj na bergfex-e, kliknete na Kartennavigation a potom pre topograficke mapy na tlacidlo Bergfex. Nevyhoda je, ze vsetky chodniky su zelenou.

Fero22

vdaka za popisy tras, je to ovela lepsie ako hadat teren z mapy

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov