Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Príchod rána na Záhorí

Diskusná téma K fotke: Príchod rána na Záhorí

"Ranný" pohľad (03:25) z poľnej cesty pri Perneckých rybníkoch na svetlá vojenského letiska Kuchyňa naľavo, ďalej obec Kuchyňa a nad ňou kopec Vysoká (754m). Napravo svetlá obce Pernek a nad nimi svetielko vysielača na Čmeľku. Úplne napravo kopec Jastrabník a nad ním svetlá Bratislavy. Fotka je dokumentačná, technická kvalita zaostáva, ale mne osobne sa pohľad páči :) Fotka ako príspevok do sekcie Cyklohiking :)

Vladvlad

Radovan: svetlá sú štandardné z Dealextreme: dealextreme.com/…/trustfire-t… tú nosím na prilbe a dealextreme.com/…/spiderfire-… tú na riaditkách. Svetelný výkon dostatočný, má to plno cyklistov. Výdrž väčšieho svetla je na plný výkon a jednu 18650 baterku cca hodina, na slabší dostatočný výkon je to rádovo niekoľko hodín. Menšie svetlo má len jeden mód, to vydrží cez 3-4 hodiny.
Fotky skresľujú, keďže dlhý čas expozície a vysoké ISO by spravilo aj zo svietiaceho mobilu super svetelný zdroj :)

Používam tieto svetlá už dlho, najazdené s nimi mám stovky km, som spokojný.
Poštovné z honkongu je zadarmo, dodanie 1-4 týždne (líši sa podľa obdobia roka), platba cez PayPal.
A ako čelovku som si kúpil kaidomain.com/ProductDetails.…. Za tú cenu je to fajn, regulovateľný svetelný tok a dobrá výdrž.

Radovan Plevko

vladvlad: no jasne ze nosit stojan, predsa na zlepsenie kondicky ;)

kukol som aj tie ostatne foto... posobive ;)
na niektorych sa mi zda ze ti to cyklo sveto nejako moc dobre svieti, mohol by si sa pochvalit co to mas za kusky...?

Vladvlad

Jasné Igor, v prvom rade vďaka za pochvalu a tvoj názor beriem a vážim si ho.
Ale zopakujem to, ja som zameraný na panorámy. Tomu čo píšeš rozumiem, sú to pekné fotky - len nejaký výrez krajiny, povedzme aj na zoom, ale ja také nefotím, pretože sa mi to nie, že nepáči, ale nejak ma ten typ záberov neoslovil.
Čiže ja to beriem tak, že nech si každý fotí tak ako sa mu to páči. Predsa asi by nebolo zaujímavé, keby sme všetci fotili len výrezy krajiny :)

Mne sa na panorámach páči ten rozhľad, čo všetko je možné vidieť, detaily krajiny nechám pre tých, čo sa na to zameriavajú. Mne také fotky veľmi nejdú :)
Ale možno časom... :)

Radovan: nosiť so sebou ešte stojan? :)))

Na ukážku výber pár nočných cyklofoto: forum.mtbiker.sk/…/71532 forum.mtbiker.sk/…/68712 forum.mtbiker.sk/…/68711 forum.mtbiker.sk/…/68521 forum.mtbiker.sk/…/67727 forum.mtbiker.sk/…/67863 forum.mtbiker.sk/…/66551 forum.mtbiker.sk/…/67429 forum.mtbiker.sk/…/67859 forum.mtbiker.sk/…/76208 :)

Bulat

Vlado, pekná foto, máš už typický autorský rukopis... :-) V tomto pripade ale suhlasim s Matušom, že ten zvyšok fotky je tam akosi nadbytočný. Inak chápem tvoju "posadnutosť" vtesnať do tej čiernej krabičky čo najviac krajiny, tiež som to zvykol robiť. Až časom som zistil, že krajinárska fotka /nielen.. tyka sa to aj architektury a dalších oblastí/ nie je o čo najväčšej panoráme, či najširšom ohnisku, ale paradoxne skôr o dostatočnom zoome či dobrom teleobjektíve... vhodný výsek či detail je často oveľa posobivejší ako celok a máš možnosť navyše prejaviť svoju kreativitu pri výbere kompozicie a pod.
Neber to ako nejaké mentorovanie, však vieš že tvoje fotky sa mi veľmi pačia a považujem ich za vysoký nadpriemer, ale teším sa, až sa raz "posunieš" i do tejto roviny... to pri tvojom cite pre fotku budu paradne veci... :-)

Radovan Plevko

A co tak dat na ten bike stojan? ;)

Takto to vypada, jak keby biker dostal nadranom mikrospanok a zdruzgal sa niekde do jarku vedla cesty a bike zostal lezat na ceste :)

Inac fajn foto, vzbudzuje zaujimavu atomosku.

A kto chce vidiet lesnu zver, tak staci si okolo 22:00 odbehnut z centra BA len 3,5km smerom na kamzik a pod el. vedenim na zaciatku lesa sa tam zvyknu past stada srncej a jelenej zvery a lisky zvyknu nahanat zajace :) . A to celkom nerusene, nejako je ta zver uz asi moc zdomestifikovana...

Vorec

No chvíľu mi trvalo kým som zistil čo za červené svetlo to tu svieti :-/

Vladvlad

Diviaky ma po tme zatiaľ nikdy nenaháňali, vždy sa rozpŕchli a utiekli :)
Ostatná zver vždy len stojí a pozerá. Pekne jej v tme svietia oči :)

Merhorn

jooj aj taky diviacik ta vie pekne ponahanat :)

Vladvlad

Jakub: čo už :)
Matúš: ja som zaťažený na panorámy, takže ja chcem mať na fotke vždy všetko :) T.j. Pernek aj kopec Jastrabník ako som písal :)

Cieľ výjazdu bol tu hiking.sk/…/male_karpaty-slnk… Rád jazdím po tme. Výhodou je, že v týchto našich horách nie sú žiadne medvede takže je to bezpečné :)))

MatusM

Super, má to svoju náladu.. teraz neviem, či je to neskorý návrat z cyklotúry, alebo cesta do práce (pekár??), alebo alebo :-D

Popis som si musel prečítať asi 5x, stále mi nesedel k tomu obrázku, až potom som si všimol, že je tam aj posuvník pre panorámu :-)))

Musím povedať, že tá pravá časť tam už pre mňa nemusela byť, ľavá stačí :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok