Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Trnavská stovka 2011

Diskusná téma K článku: Trnavská stovka 2011

Po absolvovaní Lazovej stovky som myslel, že s mojím plazením do diaľky je definitívny koniec, no človek je tvor nepoučitelný a tak som v sobotné ráno júna štvtého, roku dvetisíceho jedenásteho spočinul opäť na štarte zrazu “masochistov”, tentokrát 38. ročníka diaľkového pochodu Trnavská stovka. Trnavská stovka je najstarší, najslávnejší a najdlhší diaľkový turistický pochod na území Slovenska. Organizátori ponúkajú účastníkom trasy až do 169 km.

Kossuri

Malá poznámka ku kilometráži: ja som z Dobrej Vody do cieľa po červenej značke nameral 11 km.

Horwar

Kua, Džony, si fakt dobrý, je to správne -)) Inak na Pluhovú ulicu som najväčší špecialista v šírom svete - napr. len v roku 2008 som ju celú prešiel 249-krát ....... a to si nevymýšlam-) Myslím že som ju doteraz prešiel viac ako 600 krát, uff

Johnnyy

Skúsim, prípadne ma opravte: 48"10.515 a 17"08.200.
Alebo oproti Mladej Garde za benzinku OMV(?)a McDonald, najprv Pluhová a potom Hattalova. Je to ok, domáci Blaváci?

Kossuri

Aha, tam som tu partizansku luku nehladal, uz mi je to jasnejsie...
Trnavsku som zvladol za 22 hodin.

Mohol by sem niekto hodiť GPS súradnice toho areálu Tesla?

Johnnyy

No, podstatne menej navštevovaná, rodinnejšia atmosféra, troška náročnejšia ako TT-100 (fakt iba o kúsok), mne sa páči viac profilovo.
Z Kamzíka po červenej vľavo na Železnú studničku a stále červená cez Kačín až do Mariánky. Areál Tesly som hľadal tiež prvýkrát asi hodinu, to by ti dokázal vysvetliť iba Blavák alebo by som ti to vedel ukázať možno na satelitnom snímku. :)
A prešiel si TT a ak áno, za koľko?...veď nebuď tajnostkár!

Kossuri

Johny, tebe sa ako páči teslácka? Trasa, organizácia, atmosféra a pod.
Nie je mi jasné kadiaľ to ide z Kamzíka do Marianky, na hiking mape tu Partizánsku lúku nemôžem nájsť, aj keď si matne pamätám zo študentských čias, že som tam raz bol.
A kde je ten areál TJ Tesla?
Na TT100 som nemal problém, páčilo sa mi tam a celkom ma to chytilo :-)

Johnnyy

Kossuri, ako si vlastne dopadol na TT100?
2x50 a dosť:
Trasy: 100 km/2700 m, 63 km/1950 m, 50 km/1600 m, 35 km/1100 m
100 km: Hlavná stanica - Kamzík - Partizánska lúka - Marianka - Borinka - Košarisko - Baba - Čermákova lúka - Hubalová - Zochova chata - Zumberg - Tri kamenné kopce - Biely Kríž - Kamzík - areál TJ Tesla
Štart: Bratislava, pod hlavnou žel. st. (Žabotova ul.), 6.00 h
(zdatnejší turisti môžu štartovať do 7.00 h)
Cieľ: areál TJ Tesla Bratislava, nedeľa do 7.00 h
Štartovné: 1.5 EURO
Nocľah: možnosť ubytovania v klubovni TJ Tesla vo vlastných spacích vakoch
Iné: akcia je zaradená do plnenia Malokarpatský superdiaľkoplaz (MKSD) a Slovenský superdiaľkoplaz (SSD)
Riaditeľ podujatia: Ing. Ivan Nižnan, Mlynarovičova 1, 851 03 Bratislava, tel.: 0903-620 653

Kossuri

Ja tiež uvažujem nad Tesláckou 100kou, potešili by ma informácie o tejto akcii, na webe som okrem dátumu toho moc nenašiel.

Jaro "rarach" nad

@Green: oj, siel by som, s jedlom narastla chut:-) Ale riesim teraz Grossglockner (ten tu tiez nie je ;-)) a ten datum mame ako rezervny, nehovoriac o dalsej akcii, co sa mi tam kryje...zatial to vyzera vselijako s tym pocasim, velmi nestabilne. Tiez inak nemuseli nahrnut vsetky stovky do tychto dvoch tyzdnov (Rudohorska, Teslacka, Krakonosova...) :-)

Green

po Lazovke dalsi dobry clanok, planujes ist aj Teslacku? report o nej tu chyba ;)

Jaro "rarach" nad

@Horwar: udaje kilometrov uvadzane pri kazdom kontrolnom bode su podla oficialnej kontrolnej karty. Viem, ze som v ramci frflania do kilometraze mohol uvadzat skutocne vzdialenosti, no zvolil som to takto...Celkova vzdialenost je vypocitana "v papuciach", podla vygenerovaneho tracku, ktory je presnejsi oproti tracku ziskanom priamo v terene, nie su tam ziadne odchylky sposobene slabsim signalom. Trasa bola vygenerovana v Oziexploreri 3D s pouzitim verejne pristupnej databazy vyskovych bodov. Uplne presne to malo dokonca tusim 87,8km s prevyseniami, 2D bolo len o par stovak metrov viac. Za tymito udajmi si stojim.

Horwar

Jarino, zase výborný článok - gratulujem-) malé šťúranie do vzdialeností : vcelku presná kilometráž až na jednu velkú hrúbku : Pezinoš Baba - je na cca. 26 - 26,5 km - takže preklepík, Čermák už pohoda-)
To Marek : Jaro vzdialenosťou 6,7 km mylel úsek Voda a križivatka pôvodnej červenej a tej súčastnej, takže je to viac ako presné. No a záver článku mierna nepresnosť - celá vzdialosť súčastnej trasy je v škále 88,5 - 89,5 -)) ale trasa starou červenou v úseku Voda-Brezová v precedení tam a nazad Vás v podstate na tú stovečku dostane a je to tam... Hawk, Slavo

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov