Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Nečakaný pohľad

Diskusná téma K fotke: Nečakaný pohľad

Hrebeňovka Stolických vrchov zrejme drvivú väčšinu turistov odradí pre svoju totálnu zalesnenosť, no mne takéto drobnosti vôbec nevadia. Práveže som si aspoň dosýta vychutnal krásne smrekové lesy a samotu, a nakoniec som bol predsa odmenený. Značená odbočka sľubovala výhľad a tak som si povedal že to otestujem. O chvíľu som stál na peknej čistinke s výhľadom na Volovské vrchy a v doline učupenú Čiernu Lehotu a Slavošovce. Fotka skôr dokumentačného charakteru, aj preto že z týchto kohútskych končín tu ešte žiadna nieje.

Caroig

Tak přesně na tomto místě jsem stál o rok a něco později, navečer, při podmračené obloze. Náhle se v jednom místě mraky roztrhly a osvítily právě tuto vesničku. Ani já jsem v tomto úseku nepotkal jediného člověka ...

Daulagiri

Vidím že máme radi podobné odľahlé končiny :-)
Toto miesto bolo príjemným spestrením putovania lesom. V tento deň som šiel z Telgártskej priehybky a prvého človeka som stretol o pár minút na Kohúte (pilčík s mot. pílou a v sedle ešte štyria), inak nikde nikto.

Caroig

A s odstupem roku po stejných trasách (loni na jaře jsem šel Lúčanskú Fatru). Přes místo na fotce jsem šel loni na začátku července (júla), v rámci (taky čtyřdenního) treku, Plešivec - Hrádkok - Kohút - Stolica - Veľká lúka - Muráň (tracklog je tu: wikiloc.com/…/spatialArtifact…. Tuhle trasu bych asi většině lidí nedoporučil, vede skoro pořád lesem (až na Stolicu), navíc v úseku Hrádok - Sedlo Kohúta cesta místy neexistuje, doslova .... Ale o to větší zážitek to byl. Na Koniarske planine jsem nepotkal ani nohu. A potom od Hrádku (ráno) až na Stolicu (poledne druhého dne) taky nikoho.

Tono

Hmmm okolie Kohuta uz vraj udajne nie je take "tajomno-temne" ako byvalo v 90-tich rokoch 20. stor. koli polomom...
Teda, ked som tam bol naposledy:(

Caroig

Už z náhledu v galerii mi místo bylo hodně povědomé. Mám ho poznamenané jako vhodné k přespání (resp. travnatá loučka 20-30m od místa, odkud je fotka udělaná).

Caroig

@tono: Právě naopak, vrcholek Kohúta bych přesně těmito slovy popsal, o kousek dál, směrem na Stolicu (a k místu téhle fotky) už roste mladá smrčina, ale nejvyšší bod Kohúta je rozpadlý "tajomno-temný"les (o to temnější, že jsem tam byl navečer).

Daulagiri

Jo jo tá trasa od Plešivca aj mňa zaujíma už nejaký čas.
A v tom 2009 na hrebeni od Tresníka po Kohút nebol ani maličký polom, len samé temné smrečiny, no možno sa to už zmenilo. V každom prípade ma to tam láka opäť.
V každom prípade táto hrebeňovka nie je asi pre každého, len pre milovníkom samoty a tajomna :-)

Caroig

Potom mačetu s sebou. Vážně, v některých úsecích mezi Hrádkom a Sedlom Kohúta řádili lesáci. Občas je tam les přeměněný na neprůchodné rubanisko (vyvrácené pařezy, klest), nebo byla prořezávka prováděná takovým způsobem, že všechny vyřezané stromky byly naházené na turistický chodník.

Daulagiri

Hehe skutočná divočina, nuž díki za info, aspoň budem pripravený na problémy, keď tadiaľ niekedy v budúcnosti pôjdem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky