Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Hrubé dobré

Diskusná téma K fotke: Hrubé dobré

Kriváň, Furkotský štít, Hrubý vrch, hrebeň Hrubé -Prostredná Valova veža, Terianska veža(najvyššia v hrebeni), Nefcerská veža, Hrubá kopa. Od Poľska sa valia mračná, zatiaľ čo v Popradskej kotline je inverzia a na štítoch sa opaľujeme.

Djvlado

Ano, Zadna Garajova veza ma stenu vysoku 800 m a tym padom patri medzi najvyssie steny v Tatrach, s tymto suhlasim. Hned pod Hrubym vrchom napravo je Zadna Terianska veza, dalej ide smerom doprava Zadna Nefcerska veza, Prostredna Nefcerska veza, Predna Nefcerska veza, Zadna Walova veza, Prostredna Walova veza, Predna Walova veza, Terianska veza (ta je najvyssia v hrebeni), Predna Terianska veza, Zadna Bednarova veza, Prostredna Bednarova veza, Predna Bednarova veza a nakoniec je spominana Zadna Garajova veza (ta opticky najsirsia) ;-)

Krivan2494

Tak sa opravujem - tá opticky najširšia je Zadná Garajova veža a má stenu vysokú 800 metrov, takže patrí medzi najvyššie. Viď Puškáš, IX. diel, str. 84.

Djvlado

Zadna Bednarova veza ma stenu vysoku 500 m takze ani z daleka nemoze byt druhou najvyssou stenou v Tatrach (stena Maleho Kezmarskeho stita ma 900 m), napr. taky Velky Mengusovsky stit ma stenu vysoku 820 m, ktora spada smerom do Polska ;-)

Krivan2494

Pre mňa krásna fotka - taká lezecká, odtiaľto ich tu veľa nie je. Mám poznámočku: chýba mi pomenovanie opticky najširšej veže - Zadnej Bednárovej veže (má po Malom Kežmaráku druhú najvyššiu stenu v Tatrách).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok