Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Muránska Planina

Diskusná téma Muránska Planina

Ahojte! Pretože je to moja prvá téma, chcem všetkých pozdraviť a ospravedlňujem sa za všetky chyby, ale nie som Slovak, len sa učím po slovensky. Ad rem: počas mojej cesty po Slovensku išiel som aj pri hranici Národného parku Muránska Planina, a musím povedať, že mi sa tieto hory veľmi páčili ked´ som ich pozeral z bicykla, preto chcem sa k nim vrátiť, a toto spôsobí, že hľadám niekoho, kto by chcel so mnou ísť do týchto hôr na tri, možno štyri dni od 11 júla. Keby ste mali o takúto túru záujem, dajte ma vedeť, môžete aj mailom (m.karweta zavináč gmail.com). Ešte som nič nenaplánoval, tak keby ste mohli niečo ponúknuť, bol by som veľmi rád.

S pozdravom, Marek

Bulat

Ahoj Marek, Muránsku planinu môžem len doporučiť, je to naozaj veľmi pekné pohorie ... a tvoju slovenčinu musím pochváliť, je lepšia ako u mnohých rodených Slovákov... :-)

Mivym

Chystáme sa v septembri na 4 dňový prechod Muránskej Planiny a uvítal by som radu ako rozplánovať prechod s dňovým maximom do 35 km s možnosťou bivaku, nocľahu (bez stanu)so začiatkom v Pohronskej Polhore okolo obeda a s návratom do civilizácie v nedeľu do TT.

Muska

Ahoj! Ak chcete štartovať z Polhory cca na obed tak sú hneď dve možnosti: buď cez Fabovu hoľu do sedla Burda a tam nocľah, alebo cez Krátke do sedla Zbojská (nocľah). Za 4 dni toho môžete popozerať hodne.. zo sedla Burda na planinu odporúčam žltú značku popod Stožky na nižnú Kľakovú, odtiaľto buď po červenej na Studňu ďalej.. alebo ak chcete okruh tak žltou do Muráňa a hore na hrad a dá sa pokračovať po červenej cez Maretkinú a Studňu naspäť na Nižnú Kľakovú potom npr cez Voniacu do Martinovej doliny.. Musíte si hlavne sadnúť nad mapu a porozmýšľať.. odporúčam pozrieť samozrejme Muránsky hrad, bralá na Poludnici,Ľadovú jamu, Skalnú bránu, Voniacu, Martinovú dolinu, ale aj Hradovú a Suché Doly či ústie Hrdzavej doliny, zaujímavá je aj Čertova dolina v sedle Zbojská.. asi najlepšie spoje pre návrat sú z Horehronia (Závadka n. Hronom, Červená Skala...) alebo potom sedlo Zbojská a Tisovec..

Mivym

proč myslíš Boro? proto, že sem napísal do 35 km? já a Sido to máme takú bežnú taxu :-)

Vsivakblchavy

Muránska planina? Nikdy viac! To je to najotrasnejšie miesto na turistiku na Slovensku! Všade sú tam hromady konských exkrementov. A je jedno, či sa nachádzate na značených trasách, alebo idete len tak lesom. Sú úplne všade. To je do očí bijúca nehoráznosť! Vôbec si nedokážem predstaviť, že by som tam zobral deti. Fuj. A tie muchy, ktoré z tých exkrementov lietajú a sadajú počas celého dňa priamo na Vás... Všetky tie bacily sa na Vás potom pasú a Vy ste tak vystavení neustálej hrozbe infekcie. Nehovoriac o chodníkoch , kde Vás na každom kroku vítajú ďalšie a ďalšie exkrementy. Krvopotne si vyšliapete na planinu a čo nezbadáte - konský exkrement... Absolútne nedokážem pochopiť, prečo tam tie kone všade pasú. To je pre slušného človeka absolútne zúfalá situácia a je to naozaj na zamyslenie...

Axel

Ja viem, ze je leto a z toho tepla obcas ludom mekne mozog. Ale zakladat si na pokeci konto, aby si sem mohol zacat trollovat je privela aj na prazdninami znudeneho pubertaka. Takze si laskavo najdi iny web, kde tvoje "umenie" dokazu aj ocenit, lebo tu to bol hodne trapny pokus a este sa musis poriadne zlepsovat. Prajem vela zdaru...

Adina

Komu sa v lese nepáčí, nech do neho nelezie. Dá sa aj v sterilnom prostredí žiť...

Zdenči

vsivak...davam ti za pravdu. Ano, cela Muranska je obsrata, ovady stipu ako svine, nemas si kde hlavu zlozit na noc...absolutne nevhodne miesto pre Auparkove typy ako si urcite aj ty

Adina

si daj poriadne piva, bo vraj muchy, komare a klieste na takych co pod pivom prave su nelezu a mas to vyriesene. A nebudes ohovarat krasne miesta nasich hor. Alebo, chod na Muran v zime....

Stefan.n

ad vsivakblchavy:Tak to je silná káva.Súhlasím s Axelom,že je to z toho tepla.Ale to sa dá liečiť-nie v horách,ani na webe,ale v iných ústavoch.A existuje aj hipoterapia tá by ti určite pomohla.

FunTTomas

vsivakblchavy: žiaľ, Muránska planina je tým známa, že tam stretneš viac koní ako ľudí, tak to aj poznať na prostredí. Ale keď si zoberieš Tatry, tak naše veľhory nie sú na tom oveľa lepšie. Všade servítkové zákutia a ľudské "výtvory". V aktuálnom čísle časopisu Tatry je o tom zaujímavý článok. No Muránska planina má v tomto na vrch. V Tatrách sa nemôžeš túlať kade-tade a ani bivakovať, zato na planine sú zóny voľného pohybu a môžeš aj táboriť v blízkosti chodníkov. Pokiaľ ide o ovady, tak pred mesiacom nás tiež doštípali a to sme si dali preventívne pivko na Burde ako odporúča "adina", no útočili tiež. Nech žije zimná planina!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum