Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z prechádzky pod Sandbergom

Diskusná téma K fotke: Z prechádzky pod Sandbergom

... ale z druhej strany rieky Moravy, kaplnka pri dedine Markthof. Kaplnka bola zasvätená svätému Floriánovi (Floriankapelle) a bola postavená po dokončení ochrannej protipovodňovej hrádze, ktorá sa stavala v rokoch 1882-1905 a tiahne sa pozdĺž Dunaja od Viedne až po jeho sútok s Moravou. Pri vysvätení kaplnky bol osobne prítomný aj cisár František Josef I.

Vladimir50

Po takmer dvanástich rokoch som sa vrátil na toto miesto. Aj po postavení cyklomosta to stále zostal zabudnutý kút Rakúska.
A kaplnka - aj keď som ju tentoraz fotil z iného pohľadu zjavne očernela, to asi od toho machu, ktorým, zarastá. Aj schody sú v havarijnom stave a je na ne zákaz vstupu.

Vladvlad

Tak, tak. Možno sa sem ešte dovtedy vyberiem, teraz to má to správne čaro. Bol som tu síce len raz pešo, ale páčilo sa mi tu.
Po "dostavbe cyklomosta" :))) už návšteva tohto miesta bude až príliš ľahká.

Vladimir50

... hm, vidím Vlado, že si ma prekukol, však tieto končiny máš aj Ty prejdené a ja toho zase až tak veľa nenafotím.
Napriek atraktívnemu sútoku Morava - Dunaj to tu vypadá na tichý a zabudnutý kút Rakúska. To dokumentovala aj futbalová bránka, ktorú mi priatelia z hikingu - asi právom - vymazali. Ale to sa zmení keď aj u nás dostavajú cyklomost.

Vladvlad

Už z náhľadu som spoznal o čo ide a tipol som si správne aj autora :)
Zaujímavý pohľad.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok