Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zverovka – Lúčna – Umrlá – Oravice

Diskusná téma K článku: Zverovka – Lúčna – Umrlá – Oravice

Augustovému pobytu v Západných Tatrách po upršanom júli celkom nečakane prialo aj počasie a podarilo sa mi prejsť takmer všetko, čo som si na štyri dni naplánoval. Dilemu, ktorý zo štyroch výletov opísať v článku, vyriešil pohľad do archívu hikingu, kde som zistil, že túra zo Zverovky cez Lúčnu a Juráňovu dolinu do Oravíc chýba.

UNCLE LACO

Čo sa týka Bobrovca, tak naši severní susedia si z uzáverou veľa starostí nerobia. Moje oči videli pred dvoma týždňami skupinky putujúce hore-dole bez ostychu. :-)
Oni to majú z Chaty Chocholowskej veľmi blízko.

Choze

o dôvode uzávery som sa dozvedel z diskusie, na ktorú je link v článku, nič viac o nej bohužiaľ neviem. mňa zase zaujal mierumilovný tón tvojho príspevku honzo, som rád že mi neopravuješ názvoslovie pohorí alebo prevýšenia, udeľujem ti pochvalu:) trasa medzi sedlom pod osobitou a lúčnou je oproti hrebeňu lúčna-rákoň-volovec skutočne málo chodená, je to priam balzam na dušu. rovnako ako zostup z lúčnej látanou dolinou, taký krásny les som už dávno nevidel.

Sona

To dufame asi vsetci, ako Osobitu a Bobrovec, tak Belianky.

Honza286

Nejvíce mě na článku zaujala zmínka o důvodu uzavření trasy přes Príslop a Bobrovec - prý ochrana biotopu medvěda - oni asi měli medvědi biotop v okolí dříve uzavřené značené trasy z Umrlé na Bobrovecké sedlo a jelikož tam nikdo legálně nechodil, tak se přesunuli na dříve značenou trasu (ta byla kvůli ním zrušená). No tomuto důvodu snad nevěří vůbec nikdo:) Ale trošku vážněji - já měl to štěstí a před pár lety prošel z Oravice Juráňovou dolinou přes Bobrovec a Látanou dolinou na Zverovku a byl to zážitek - viditelnost sice díky mlze takřka nulová, ale pustoprázdno:) Trasu z Lúčne na sedlo pod Osobitou jsem prošel jinudy v kombinaci s Rákoněm a je to super trasa - rovněž málo navštěvovaná, ve vhodném období plno borůvek i brusinek:) Jen mě mrzí, že jsem nezažil ještě otevřenou Osobitou stejně jako např. hřeben Belianek, ale doufám, že se toho ještě dočkám.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma