Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ľadová jaskyňa Eisriesenwelt

Diskusná téma K článku: Ľadová jaskyňa Eisriesenwelt

Rakúsko má verejnosti prístupných celkovo 29 jaskýň po celom svojom území. Najväčšia z nich, Eisriesenwelt pri meste Werfen, je zároveň najväčšou ľadovou jaskyňou na svete – momentálne je objavených 42 km. Navštíviť sme sa ju rozhodli počas našej augustovej dovolenky v Salzburgsku, deň po výlete cestou Großglockner Hochalpenstraße.

Kofoluska

Spristupneny aj podla sprievodcu je jeden kilometer

Kofoluska

Stihol si to pred navalom turistov? My sme boli fakt stastni, ze sme rano vstali a prisli sme do jaskyne pred desiatou...:)

Kofoluska

Nevylucujem, ze tam mam preklep :) ony tie nazvy su obcas vcelku krkolomne

Peter Straka

Martina, nemá byť náhodou namiesto "-gebridge" slovko "-gebirge" (pohorie)? Tak trochu to trhá zrak...

Kofoluska

V jaskyni je uplne zakazane fotit aj filmovat. Je to z toho dovodu, ze ides uplne po tme, nie je tam nijake osvetlenie ako v nasich jaskyniach. Jedinym zdrojom svetla su karbidky, ktore maju navstevnici, a magneziove droty, ktore ma sprievodca a ktorymi osvetluje jednotlive ladove utvary. Vynimky nerobia - jednak neviem, ci by si z tej fotky nieco mal a jednak to v tej tme by to dost oslepovalo sprievodcu a teren, po ktorom sa pohybuje nie je zrovna bezpecny (navstevnici idu po kovovych schodoch a chodnikoch, sprievodca ide priamo po lade).

Boro

Martina,mohli ste fotiť len za poplatok, ako je tomu v slovenských jaskyniach, alebo zadarmo?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma