Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Červená Skala – Stolica – Kohút – Chyžné

Diskusná téma K článku: Červená Skala – Stolica – Kohút – Chyžné

Do lesa som chodil od detstva, pokiaľ siahajú moje spomienky. Nikdy to neboli výlety do vyhlásených Tatier, rajov, krasov, ale spoznávanie najbližšieho okolia, putovanie poľovnými chodníkmi za bližšími i vzdialenejšími cieľmi, v spoločnosti psa. Toto leto som sa však rozhodol navštíviť ako svoju prvú značkovanú turistickú trasu Zádiel. Toľkokrát ma provokoval vždy pri ceste vlakom do metropoly východu, až sme sa s kamarátmi dohodli a išli. Bolo to skvelé, Turniansky hrad ako čerešnička na torte a chôdza nemožná ďalší týždeň. Nasledoval Slovenský raj, Havrania skala a mňa sa čoraz viac zmocňoval pocit: "toto mám aj doma". Samozrejme nie vždy s podobným výhľadom a už vôbec nie s podobnými riavami v kaňonoch. Ale predsa... A tak sa opäť vraciam na muránsku dolinu, obklopenú z každej svetovej strany niečím iným, jedinečne zaujímavým...

Phalike

Prijemne citanie pohodoveho putovania, pre mna taktiez pripomenutie domoviny, vdaka.

Svatopluk stepanek

pekny vyletik
koncom marca, azda 1993, som siel v obratenom smere revuca - maly kohut - kohut - stolica -ch. janka - s.javorinka -c. skala. v tej dobe ziaden polamany les, vsetko bolo milosrdne prikryte zalahou snehu
velmi ma mrzi, ze hora je teraz polamana a schne
a je to moja stara piesen: taketo bohom zabudnute kraje sa mi pacia najviac

Daulagiri

Tak takéto články mi vždy ulahodia, keďže tieto pohoria sú moje srdcovky.
Ten prechod cez kameňolom je fakt haluz (šiel som to už viackrát) a samotná Veľká lúka a hrad patria k muránskym topkám. Stolické lesy a ich atmosféra patria k tomu najkrajšiemu čo som v horách zažil. Spomínam si aj na ten čiastočne umierajúci les neďaleko Faltenovho sedla, ale v 2009 kedy som tade šiel to nebolo nič strašné (a pamätám si aj na ten hrob vojaka). Na Kohúte v čase mojej návštevy ešte len začínali píliť, no odvtedy som odtiaľ nepočul dobré správy, musím tam ísť čím skôr na revíziu.
A páči sa mi charakter putovania a nocľahy voľne v teréne, to sú najväčšie zážitky, najväčšia sloboda, super.

Jan_lojkovics

Charakter stolickych vrchov, revuckej vrchoviny a im podobnych neohuri ako velhory, neurazi ako nizina, je to proste dobre vyvrasneny kus hor, prechadzanie ktorymi je to prave orechove. Dakujeme za reakcie, radi pripomenieme tento kus Zeme rodakom a nielen im!

Gustoh

Ahojte.
Chcem sa spytat domacich ci sa da teraz po tych burkach dostat autom z Cervenej skaly do sedla Javorinka.
Planujem turu na Stolicu.
Dakujem.

FunTTomas

gustoh: dnes som išiel cez Červenú Skalu a prekvapilo ma, že pred križovatkou ciest nebolo obmedzenie vôbec označené, ale tesne za žel. podjazdom bola zábrana a zákaz vjazdu. Taktiež zákaz vjazdu je už v Muráni (tam bol kolega).

Gustoh

No ide mi o to ci je ten kratky usek od Cervenej Skaly po sedlo Javorinka neposkodeny.Chcel by som si v sedle nechat auto a dalej pokracovat na Stolicu.Mozno ta cesta zacina byt neprejazdna az dalej.

Pencurák

gustoh-pokiaľ mám dobré info,tak z Červenej skaly sa dá dostať až na Prednú Horu.

Phalike

Cesta z C. skaly na Prenu horu je zjazdna, trochu podmyta je cesta zo sedla Predna hora smerom k ustavu a uplne neprejazdna je cesta z Prednej hory do Murana.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma