Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Noc na Somárovi

Diskusná téma K fotke: Noc na Somárovi

Pohľad na vrchol pekného kopca Somár (649m), ktorý leží na trase červenej značky - Štefánikovej magistrály. Aby pohľad naň bol niečím zaujímavý, doplnil som svetelnú stopu zadnej blikačky - červené svetlo a zvyšok už vyplnil dorastajúci mesiac svojím svitom. Bola dobrá dohľadnosť a bezvetrie.

Tidoj

Tak to ti prajem (teda aj nám, pre tie fotky), aby si mal vhodné počasie a podmienky a hlavne nech si bez úrazov, keď už v noci v lese na bicykli.

Vladvlad

Na pumu treba obojok a vodítko. Následne by som si ju zobral domov :)
Na ukážku fotka bez červenej blikačky ale len s lampami: img221.imageshack.us/…/somxsp… príliš veľa svetla, vyzerá to nepekne.

tidoj: ak sa podarí budú aj iné MK lokality, ale chce to čas a hlavne vhodné počasie a podmienky.
Dva týždne dozadu som si spravil testovacie zábery na Skalnatej spolu s Čmeľkom. Čmeľok je OK. Ale na Skalnatú treba mesačný svit, má veľký potenciál : img855.imageshack.us/…/spolu1…

Tidoj

Efektná by bola puma v noci a na zadku pripevnená červená blikačka z bicykla. Takéto neónové čiary krížom-krážom po stromoch, to by bolo...
Ale vážne, mohol by si takto ozvláštniť aj iné tuctové malokarpatské pohľady - napr. strom na Skalnatej, ale v noci a s bicyklovými čiarami okolo neho dole kopcom. Ale to by si musel zohnať ešte pár ďalších cyklistov, nech je viac čiar... :-)

Zdenči

No dúfam, že nám z týchto potuliek donesieš aj foto tej pumy americkej, ktorá je už vraj na Záhorí :-)
Ak naozaj existuje :-)

Merhorn

:) Poznal som prave jednu takuto polovnicku, co prirodu poznala len cez optiku puskohladu a vsade sa chvastala akych bohatych ma rodicov. Ale je fajn ak boli tyto iny :)

Vladvlad

Som rád, že sa páči.

Ja som to myslel v dobrom s tými polovníkmi. Boli to asi otec a dcéra, miestni podľa prízvuku. Tú chvíľku, čo som s nimi konverzoval, boli fajn, žiadna arogancia ako to často býva...

S tým zapotením: v lese a dolinách bolo už dosť chladno, čiže som bol lepšie oblečený (dlhé veci a aj celé rukavice) a zišla by sa pod prilbu aj čiapka, hlavne dole kopcom. Ale zase na voľnom priestranstve bolo teplo.

Merhorn

jj, mlada zbohatlicka s urcite silnym vztahom k prirode, predpokladam, ze z z BA ci velmi blizkeho okolia si sla strelit nieco do lesa.
Btw,dalsia vyhoda nocneho bikingu je, ze sa tak nezapotis :)

Adina

paradne nocne zabery, dufam ze das aj tych polovnikov, ak sa da

Vladvlad

Michal: to si pekne vystihol, že červená značka až na vrchol :)

zdenči: môže, ale keď je vonku jasno a svieti mesiac, človeka to ťahá von fotiť to, čo sa cez deň fotiť nedá :)

tidoj: no domov som ísť musel, nezostanem tam :)
Nie som v lese po tme prvý krát, takže je to fajn. Treba len skúsenosti a potom chcieť ísť sám po tme do lesa :) Medvede tu nie sú (zatiaľ), takže je to aj bezpečné :)
Ale stretol som veľa zverov (daniele, muflóny a srnce). Väčšina len pozerala, neutekala. Jeden srnec sa mi ale vplížil do cesty (na asfaltke) a skoro som si s nim podal ruku :)
Blato nebolo žiadne, takže aj to je plus.
Zišiel som do Lozorna k vodnej nádrži, tam som ešte okolo nej niečo pofotil a následne po ceste do Stupavy a domov. Premávka bola takmer nulová.
Ešte pre zaujímavosť: pri nádrž na ceste som stretol dvoch poľovníkov, z toho jeden bola mladá baba, s nejakou gulovnicou na ramene :) Efektne to v tej tme a nasvietení lampou vypadalo :) Boli na diviakoch, ale, že žiadne neboli.

Tidoj

Zo Somára je tu už toľko fotografií, že som sem ja žiadne nedával - veď načo... Ale takáto tu teda ešte nie je. Dobré nápady a zaujímavé foto. Dal som 16bodov, ale zobrazilo sa iba 5. Ale priznám sa, že prvé (vlastne druhé) čo mi pri tej fotke napadlo bolo, ako ideš potom v noci na bicykli domov? Ja sa po tme potkýnam aj keď idem pešo a pomaly...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky