Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Topánky Salewa Firetail GTX

Diskusná téma K článku: Topánky Salewa Firetail GTX

AKTUALIZÁCIA 15.11.2012 – Horské poltopánky mám veľmi rád – pre voľnosť pohybu v členku a najmä pre oveľa lepšie odvetrávanie nohy ako v klasických pohorkách. Od neskorej jari do skorej jesene, pokiaľ nešliapem príliš naťažko a prognóza počasia je dobrá, iné topánky neobujem. Keďže mám úzku nohu a od polovičiek očakávam dobré vlastnosti aj v skalnatom teréne, volím typ approach so šnurovaním až k špici. Tento rok som od jari nosil dizajnovo výrazný model Firetail a v nasledovných riadkoch sa podelím o svoje skúsenosti.

Obruck

Tak kupil som si novsi model evo. mate pravdu vo vsetkom, jej vyhody su ale znacne, je to lahka topanka, s ktorou sa da po skalach aj velmi prijemne skackat ako kamzik, patu ma primerane odpruzenu, podrazka je prilnava ku skale, ja ju pouzivam do tatier na take jednodnove tury, kde treba aj malicko nieco vyliezt. su pohodlne. vyhoda toho, ze nemaju az taku tuhu podrazku je ta, ze presne citite kde stupite, pritom mi to nevadilo. viazanie je vydarene zivotnost vyzera ze nebude velmi dlha. prievzdusnost je tiez slabsia, zatial mi nenamokli. ja menim na ture ponozky aj 3x, aby sa noha citila dobre. celkovo som s nimi spokojny. podobny model wildfire uz ma podrazku tuhsiu a zdalo sa mi, ze aj vyssiu patu ako firetail.

Lubo

Ja ich nosim pravidelne. Stale drzia v pohode, nikde sa neparaju a opotrebovanie podosvy je adekvatne pouzitiu. Moje vyhrady:

  1. prilis makke, ocenil by som tuhsiu podrazku
  2. maju prilis velky sklon spice oproti pate ... pri zostupe je to dost neprijemne
    Inak spokojnost.
Vladeno

Moc rád, ale až po plastike väzív v kotníku. :-)

Phalike

Vladeno, tak ich riadne zabehni a potom sa podel o dojmy, mne su tie boty tiez velmo sympaticke ;)

Vladeno

Ozaj, Ježiško mi v utorok doniesol Salewa Alp Trainer gtx. O poznanie tuhšia bota

Vladeno

Tiež ich deriem od mája tohto roku. Na moju úzku nohu a vysoký priehlavok sadli jak uliate,len som vymenil vložky. To robím,pri každých topánkach. I pri drahších modeloch sú tie vložky jednoducho také obyčajné kúsky. Roky už používam vybraný model z Monety a vsjo oukej. Z botami je spokojnosť,je to taký botaskovejší model,ja ich volám,že "kecky". Nabalený na štyri dni na Brnčalku i späť dole,pohodička,ušetril som nohy od ťažších pohoriek.

Phalike

Salewa vyrobila pre tento rok alternativu pod nazvom Alp Trainer, s vibramovou podrazkou, ktora je jednoliata a ma vyssi dezen oproti Firetail-om.

Lubo

Pioo, ak chces, foto nam mozes poslat do redakcie. Pridame do clanku spolu s tvojimi postrehmi. Foto idealne 4 kusy :)

Pioo

ahojte mam tieto topanky len v sedej farbe gtx a dam aj moje skusenosti po roku pouzivania. Najprv som si musel na ne zvyknut nakolko su trocha uzsie ale po jednej, druhej prechadzke uz boli super, ale Trnavsku 100km som si v nich neodvazil ist! GTX stale drzi, presiel som na nich Vysoke Tatry, Velka Fatra.. Mozem ich doporucit len chcem upozornit na podrazku. Na moj vkus uz ju mam dost osuchanu a tie kruzky na podrazke su dost znicene.. to je jedine vec co ma dost sklamala.. aj ked musim povedat ze su skor urcene na ferraty a nie na treky po horach.. kludne podam aj ine info a popripade aj foto.. :)

Lubo

Moje su v pohode. Rad ich nosim najma do skalneho terenu. Nepouzivam ich ako univerzalne polovicky na vsetko, takze asi nezazili taku superzataz. Taktiez z ich kontrukcie mozno dedukovat, ze budu na tom so zivotnostou horsie ako napr. Salewa Mountain Trainer. Firetail maju skor taku maksiu teniskoidnu konstrukciu a Mountain Trainer zas lepenu pohorkovu tuhu.

Zhrnul by som to tak, ze moje sa drzia dobre a som s nimi spokojny. Rozhodne vsak od nich neocakavam nastandardnu zivotnost. Pri poriadnom zatazeni im davam max. 2 roky.

Phalike

Lubo, ako su na tom tieto topanky co sa tyka dlhodobej zivotnosti podla Teba, v jednom nemenovanom obchode sa mi zdvoverili s pomerne castymi reklamaciami na odlepujucu sa kevlarovu ochranu po bokoch, resp. celkovo hodnotili topanky ako pomerne problematicke.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum