Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Veporských vrchov

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Veporských vrchov

Ako čerstvý maturant som bol v rámci prechodu Rudnej magistrály unesený krásou hrebeňa Veporských vrchov. Čas je na vine, že tieto spomienky postupne vybledli. Preto som dlho v hlave nosil plán zopakovať si z Rudnej magistrály úsek hrebeňom Veporských vrchov. Čakal som len na tú správnu konšteláciu dobrého počasia, pracovného voľna a chuti vyraziť.

Funttomas

Ahoj Tono,
potešil si ma veporským článkom. Prednedávnom som absolvoval podobnú hrebeňovú trasu: Sedmák – Kysuca – Tri chotáre – Klenovský Vepor – útulňa Varta – Machniarka – Chlpavica – Krátke – Pohronská Polhora. Je to krásny kraj vrchárov. Malebné samoty pri Sedmáku, Kysuci a Krátkom. Minimum turistov, pekné výhľady. Hájny grúň mám v pláne túto jeseň. Tmavé kruhy na niektorých fotografiách k článku sú spôsobené slnečnou clonou?

Tono

Ahoj Tomas, tie tmave kruhy nevznikli od slnecnej clony, ale je to vinetacia troch filtrov (PLC, Prechod. a oteplujici, WMPLC som este nemal) pri ohnisku 28 mm. Za ohniskom 35 mm sa vinetacia straca. V tomto pripade som nerobil vyrez (ako pri fotke v galerii), ale nechal to tak. Co ja viem, celkom sa mi to pacilo.
Ale kraj je tam uzasne nadherny!!!

Ykso

Veporske vrchy su krasne, Klenovky vepor navstevujeme s kamaratom kazdy rok, je to nadherny divoky kraj s prekrasnou krajinou,oplati sa to vidiet.

Slnko

Clovece, tie fotky su fakt dobre. Ten kraj poznam vdaka aktivitam na zeleznicke V Ciernom Balogu - trochu som si aj zaspominal.

Pajong

Velmy pekne fotky....z toho kraja mam snubenku, tak sa necham motyvovat a vyrazim na cesty....

Daulagiri

Tóno:
Článok je perfektný ako vždy a to množstvo fotiek mi vyrazilo dych. Menej známe pohorie (pre mňa) a veľké množstvo fotiek to je konštelácia ktorá ma veľmi teší.
Veporské vrchy ma začali zaujímať až tento rok a vážne rozmýšľam nad návštevou Fabovej hoľe, ale pozerám že zvyšok pohoria je možno ešte krajší. Už sa teším keď raz tento kraj navštívim.
Len tak ďalej....

Tono

Vsetkym prajem velmi pekne tulacky v tomto uzasnom kraji!

Boro

Ahoj Tóno,úplne súhlasím,že kraj od Tlstého Javoru po Zákluky je úplná rozprávka a ten výhľad zo Zákluk,no super.S tým Dobročským pralesom ma pekne vytáčajú.V podstate si ho prisvojili a urobili si z toho kšeft.Keby tam riadne urobili chodníky,bolo by to aj pre verejnosť.Takto mi zostali iba spomienky s pred asi 17 rokmi.Inak peráda, ale prosím ťa už nedigitalizuj,ale ostaň u fotiek.

Tono

Aj mna hneva Dobrocsky prales. Inak pod digitalizaciou myslim vlasnte fotenie :-)

Boro

S tou digitalizáciou to bol žart.Neviem,či si videl môj článok s asi pred troch rokov s názvom cez veporské vrchy,ale rozplývame sa nad tými istými vecami.Je to naozaj krásny kraj.

Daulagiri

Ahoj Tóno: díky za mail, nad tými trasami porozmýšľam a snáď ich aj zrealizujem. Tento rok by som chcel aspoň tú Stolicu, Muránsku planinu a Fabovu hoľu.

Roval

Ahoj Tono,ako vzdy super clanok. Na konci aprila som jeden tyzden stravil v dedinke Osrblie. Netusil som,ze sa tadial v roku 1996 prehnala vichrica a vysledkom su takmer hole kopce (aspon v osrblianskej doline). Okolne doliny su ale nadherne a stoja za navstevu, zvlast ked si clovek predstavi, ako tadial kedysi viedli lesne zeleznicky.

Jana T.

...krásny kraj nás čaká o týždeň...ale počasie ???

Domča

cez predĺžený víkend chcem ísť so ségrou a pár ďalšími osobami na podobný prechod, došli by sme do sedla zbojská, pokračovali až po zakľuky podľa teba a potom by sme si to strihli, možno cez 3 vody (zo sentimentality, cez hrb do ľubietovej a možno až o ľupče.. juch :) vďaka za tip inak :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov