Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Aký Varič????

Diskusná téma Aký Varič????

Ahojte, potreboval by som poradiť. Chcem si kúpiť varič na celoročné využite. Premyšlal som nad colemna F1 power alebo F1 Lite. Premýšľal som aj nad benzínovým ale odrádza ma to predhrievanie :( . Tak by som potreboval poradiť aký by ste mi odporučili podľa vašich skusenosti. Ďakujem.

Lukas

Nad Power treba vacsiu nadobu, pod beznym esusom (do 2l) je dost neefektivny a ukaze sa to hlavne vonku vo vetre. Ja ho mam k 4l esusu na roztapanie snehu, k malej nadobe je asi lepsie nieco so zavetrim (Var?).

Bacaardi

Potrebujes to aj do zahranicia na cesty ked pojdes lietadlom alebo staci na pouzitie SR a okolie?

Lubo

O Coleman F1 Power PZ vyjde buduci tyzden test, takze ak to nepotrebujes riesit urgentne, vyckaj este :-).

Sochor10

Pockam na test. Chcem to vyuzivat v sr ale aj alpske ture

Rast

Ja ti poviem moju skusenost. Pouzivam benzinak a myslel som si,ze to bude nejake narocne a blbe zapalovanie. Moja skusenost je taka, ze je to uplna parada, vobec ziadny problem, je to zachvilku, mozno minutu,uplne bez problemov. Nemusim riesit kartuse, ci mi to vydrzi, nemusim riesit cenu, susil som si na tom ponozky, nemusim pocitat, kolko ma stoji uvarenie jedneho caju. Pociatocna investicia bola vyssia, je trochu vacsi a mozno o nieco tazsi, ale mne sa to oplatilo a nemusim kupovat nezmyselne drahe kartuse. Pouzivam Optimus Nova - vyborne skladny, maly a celkom lahky, za vybornu cenu bol.

Sochor10

Lubo-presne taketo nieco som potreboval. Plynovy varic micro 270 mam. Prave potrebujem nieco do chladnejsich a vyssich vysok. Tak asi sa popozeram po benzinaku. Mozete mi neja
ky odporucit

Lubo

Akykolvek MSR ti isto dobre posluzi :-)
Potom je to len otazka spravneho vyberu toho-ktoreho modelu. Ja mam Whisperlite ... no vie palit iba technicky benzin. Ak chces aj na ine maglazy, tak potom ber Whisperlite Internationale.
S inymi ako MSR benzinakmi nemam skusenosti. Teda ak neberiem v uvahu kamosov starucky rusky, ktory vazil tonu.
Pokukaj tuto rubriku na SO (maju tam clanky aj o benzinakoch): svetoutdooru.cz/?tema=vareni

Rast

Na MSR mi vadi ich velkost a neskladnost, preto som volil Optimus Nova a ten sa da pekne zbalit do maleho obalu, nedam na neho dopustit. Da sa naviac regulovat pri horaku. Je super a mam s nim vyborne skusenosti.

Pitr

"Na MSR mi vadi ich velkost a neskladnost"
si videl už pocket rocket?

Peter61

Rast : varis s Optimus Nova aj v miestnosti alebo v stane ?

Sochor10 : ak potrebujes do "chladnejsich a vyssich vysok" = do Alp a na Slovensko, nevidim problem v pouzivani plynu.
Varice na tekute plaivo maju IMHO najvacsie vyuzitie tam, kde nie je mozny prisun plynu (moj MSR XGK II bol po dlhych rokoch odpocinku v akcii, ked kamosi sli zlyzovat na McKinley) Asi by to chcelo vyskusat v praxi, aby si zvolil najoptimalnejsiu verziu. To co je dnes k dispozicii, je trocha ine, ako tvoj Micro 270.
Kuknite, na com varia velki chlapci chooyu.marmota.sk/index.php?o…

Bacaardi

ak to chce vyuzivat v SR a na alpsketury, tak mu staci plynak, nepotrebuje benzinak...

no a ak by trosku připlatil, tak by sa mu oplatilo kupit riesenie a la All In One, t.j. horak, bombu, vymennik tepla a hrniec. je to skladne a efektivne, kedze vodu zovrie fakt rozpravkovo rychlo vo vymenniku.

Rast

jasne ze staci plynak, aj to vyssich vysok a tak, ale zavisi od toho, co preferujes, lacnejsie naklady na prevadzku alebo skladnost a nizku hmotnost ale vacsie naklady. Ja som volil nizke prevadzkove naklady a to, ze nepotrebujem pocitat, kolko plynu miniem a kolko som dal za plyn. Ale to je len moj pohlad. Pociatocne naklady boli vyborne. Co sa tyka velkosti, tak MSR XGK II je o dost vacsi a nespratnejsi, to by mne osobne asi dost vadilo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov