Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Valašsko (Vizovická vrchovina)

Diskusná téma K článku: Valašsko (Vizovická vrchovina)

Nádherná slnečná jeseň nás stále ťahala von a nám sa akosi nedarilo dostať sa na hory. Raz choroba, potom rodinné problémy, až nakoniec sme to stihli v hodine dvanástej a využili naozaj posledné dva dni krásneho počasia. Telefonicky sme si zabezpečili nocľah v obci Pozděchov a ráno 5. 10. 2011 sme vyrazili autom na Valašsko. O pol deviatej sme už stáli pred obecným úradom v Pozděchove a prebrali si kľúče od izby, ktorá bola priamo v budove ObÚ. Potom sme si len nahodili ľahučké batôžky a dali sa na cesty.

Svatopluk stepanek

na okraj: aj ked zijem v prahe, mam ceske skoly a cesky aj hovorim musi ma vylety po cechach a morave radit boro !!! dakujem za dobre tipy
( na strednom slovensku mam pochodene aj tie najzapadlejsie dedinky a
cechy a morava su pre mna exotika ... - to su paradoxy )

TK

Prijedte na Valassko vseci, ale nesmi vas byt zas az tak moc, abysme se tady nemuseli mackat. Mi se clanek taky libil.

Pafi

Pekné čítanie, pohodový článok. Vďaka za pripomenutie vzácneho kraja. A podaktorých rypákov neber vážne :o)

Ina.cz

Jo, jo Valašsko - tam je skvěle! A kupodivu se dá vymyslet fakt hodně tras v každé roční době. A k fotce: Všade žijú aj obmedzení ľudia ...ty hromady slouží k vyplnění výmolů na cestě. Dělá se to i na Slov. Žádná estetika, zvlášť když nechají v suti ještě jiný binec, ale funguje to. A asi je to levnější, než kupovat štěrk...už jen to, že to někdo musel do hory vyvézt, složit a potom to přijde rozhrabat do všech "rygólů".
Dík za článek a fotky a ostatním...přijeďte na Valachy :-)

Boro

Honzo,ak by si pozorne prečítal môj príspevok, tak by si zistil, že hovorím o tzv.ľahkých horách a nie o Beskydách či nebodaj o Jeseníkoch.Poviem ti,že prvý krát som tam bol v r. 1988 a to si sa asi ty ešte hompálal u tatka v príveskoch alebo hral si sa v uhláku na baníka.Ale to nič. Len ma prekvapuje, že ma chceš stále poučovať a klasifikovať . Tieto hory, ( keby si si tu prečítal niečo o nich) som prešiel naozaj veľa krát a teraz sa snažil zistiť si nástup aj z bočných kotlín, ktoré som predtým nepoznal.Ale toto naozaj nie je dôležité. Dôležité je to, že ty si stále nepochopil tento server. On v žiadnom prípade nie je o tom, aby niekoho dirigoval a ukazoval, aké "múdra" sú v ňom skryté. Je to server kamarátov a priateľov, ktorí si navzájom zdieľajú svoje skúsenosti a zážitky, bez ohľadu na tom, či sú pozitívna, alebo negatívne. Je to,aspoň podľa mňa, taký pekný priateľský pokec o tom, čo sa nám na horách stalo, alebo takmer mohlo stať. Poviem ti chlapče, že by si sa mal naozaj zamyslieť nad svojou rýpavou povahou, lebo neviem ako ty, ale ja som mal a mám v živote kopec dobrých kamarátov, čo asi bude pre teba niečo nedostižné.

Peter61

Lubooooo !!!! aky amomyn ?
"Jsem nezávislý, mám své názory, které nemusí být vždy v souladu s názory většiny lidí."
"bych se s vámi rád podělil o první část povedených fotografií..."http://sirina.blog.idnes.cz/

Lubo

Honzo, neprud!
Pokial nie si srab skryty za anonymitou internetovej diskusie, dojdi na Portas na stretnutie autorov Hiking.sk. Info si dostal mailom a pokial viem, odpovedou si nas nepoctil.

Honza286

Tak do hodiny je turista na nějaké cestě či značce i ve všech slovenských pohořích, to opravdu jako pádný argument neberu. Já šel loni celý hřeben Vizovických vrchů Lidečko - Vizovice a značení bylo více jak dostatečné narozdíl od mnoha i hojně navštěvovaných (což o této hřebenovce říci nelze) hřebenovek na Slovensku - ukázková je Velká Fatra - úsek Klak - Lubochnianské sedlo, rovněž vřele doporučuji bez mapy trasu Vršatec - Lednica či Vápeč - zábava do večera zaručena:) A kolik už bylo takových "frajerů" jako ty, kteří české i jiné hory podcenili a zaplatili za to životem (např. na Pradědu člověk co tam pracoval, na Lysé hoře v Beskydech se ztratilo a umrzlo nemálo lidí, o Tatrách nemluvě - oproti jiným velehorám to jsou lehké hory s krátkými sestupy do civilizace). Ono stačí prudká změna počasí, mlha a člověk se dokáže hezky ztratit i v místech, kde byl předtím již mnohokrát!!! A ikdyž jde člověk s někým, s kým se předem domluvil na tom, že bude mít mapu dané oblasti, vždy by měl mít pro jistotu i mapu svou (v dnešní době navíc není žáden problém si mapu příslušné oblasti vytisknout - náklady jsou minimální. Možná jsi četl knihu dlouhodobého člena HS v Tatrách o záchranných akcích, kdy popisoval i případ, kdy se dvojice turistů rozdělila na Magistrále a jednoho z nich nejen že nenašli živého či mrtvého, ale nenašli jej dodnes! A něco podobného se stalo i dle tvých názorů "lehkých" horách typu Vizovické vrchy, či Beskydy!!! Kolik už bylo slavných horolezců se skalpy osmitisícovek, kteří zahynuli v nějakých pro ně lehkých horách.

Sona

Ja sa velmi tesim Borovym clankom o Valassku, lebo sa mi to zda vzdialenostne aj narocnostne vhodne pre rodinu s malym prckom, navyse civilizacia je vzdy blizko, takze buduci rok sa asi niecim inspirujeme.

Peter61

Ind_jones, Boro:
Ad "zásadní" přispěvky Truhlika397: dlhy cas tu neperlil, zeby dostal vychadzku ?
Skoda klavesnicu driet...

Boro

Honzo, keď už sa snažíš vyrypovať, tak to rob aspoň poriadne. Správne sa píše "přezíravost" a "asfalt". A ešte ti chcem povedať, že na vandre už desaťročia chodím z kamarátom Jardom, ktorý je Čech . Na slovenské vandre beriem mapu ja, na české on. Takže tá,podľa teba "přezíravos" bola asi zo strany českých turistov. No a ešte: V takých ľahkých horách to nie je žiadna chyba ísť bez mapy. Veď za hodinu je človek takmer vždy v nejakej osade, alebo na nejakej značke. A naviac- ak by to bolo poriadne značené a neboli by vyrezané stromy u cesty, značku by sme našli. Ale doma za pecou je úplne najľahšie mudrovať. Ale i tak, ak sa do tej mapy ešte raz poriadne pozrieš, tak uvidíš, že tá "asafaltová" cesta sa perfektne stáča do údolia takmer rovnobežne so značkou. Ale možno, že ťa v škole učia niečo iné o 90°uhloch. A úplne nakoniec: Naozaj nechápem, prečo do toho montuješ širokú slovenskú turistickú verejnosť. Že by zasa nejaké mindráky???

IND_jones

Velice mě těší, že se Boro zaměřil opět na Valašsko. DÍKY!!! Připomínku Honzy286 bych nebral vážně, ty kopce jsou opravdu pohodové a mapu najdeme skoro na každé informační tabuli.
cO se týče faktů, tak jen je potřeba opravit - sedlo Bařinka.
A na závěr moc doporučuju kopec Klášťov s nejvyšším moravským hradištěm a taky Ploštinu - dějiště románu L. Mňačka Smrt si říká Englechen - obě místa jsou jen pár set metrů vzdálena. Zanedlouho spustíme i nový turistický portál o těchto místech na doméně jiznivalassko.cz$ret

Honza286

Bohužel opět klasická ukázka přezíravosi slovenských turistů v horách v ČR, zvláště od tak zkušeného turisty je to opravdu zásadní chyba jít kamkoli bez mapy! A ta asafaltová lesní cesta jde proti značené cestě v úhlu asi 90 stupňů, tedy určitě ne tím správným směrem.
A teď konec kritiky - Klášťov stojí opravdu za návštěvu, hodně tajemné místo, nejkrásnější túra v této oblasti je přechod z Lidečka kolem Čertových skal, Lačnovských skal, Vařákových pasek, přes Klášťov a sejít do Vizovic. Případně to lze rozdělit na dva okruhy (dopravní spojení mezi Lidečkem a Vizovicemi je dosti zdlouhavé) - první den Lidečko - Četovy skály - Lačnovské skály - Vařkovy paseky - Bařinka - Trubiska - Neratov - Valašská Polanka (a vlakem sjet zpět do Lidečka) a druhý den např. Vizovice - Doubrava - pod Suchým vrchem - Klášťov - Bařinka - Pozděchov - Ublo - Vizovice.

Sona

Znacku Pozor slimak som este nevidela :) U nas myslim len kravy a jelene. V USA to bolo pestrejsie - soby, losy, kone a kacicky s mladymi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Sosal k článku: Chata Volovec Nevíte prosím, zda je chata funkční. Uvedené číslo nikdo nezvedá, jen přijde automatická SMS, že zavolá později. Ale už nikdo nezavolá ani nereaguje na SMS. Ch …

+ 60 ďalších príspevkov