Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kanada - Národný park Gaspésie - cesta

Diskusná téma K článku: Kanada - Národný park Gaspésie - cesta

Keď som ako malý chalan pozeral mapy v atlase sveta, mal som svoje obľúbené listy, ku ktorým som sa rád vracal a dokázal som nad nimi dlho rozmýšľať. Je Kaspické more jazero alebo more? Je Severný Ľadový oceán naozaj stále zamrznutý? Je Rieka svätého Vavrinca pri ústí do Atlantického oceánu viac rieka alebo záliv? Nikdy by som si vtedy nebol pomyslel, že o odpovedi na poslednú otázku sa budem raz môcť presvedčiť na vlastné oči. A nevedel som ani to, aké nádherné hory sa nachádzajú neďaleko od jej brehu.

M. Suchy

Odpoved je zrejma z mojich predchadzajucich clankov, ano, zijeme v Kanade.

Skukam

cau,pekny clanok,tesim sa na dalsi.neviem ci mi to uslo,ale zijete v Canade?

M. Suchy

Vdaka za zaujimavu stranku, stranky o zelezniciach sa mi pacia.
Ked uz si spomenul tu Ukrajinu, tak sprievodca, co nam vysvetlil zahadu s postelami v spacom vozni, bol Ukrajinec. Emigroval vsak este zo ZSSR. Ked sme sa vracali, tak nase oddelenie mala na starosti Ceska, hoci narodena uz v Kanade. Klasicky scenar, rodicia emigrovali z CSSR kratko po roku 1968.

FunTTomas

Je zvláštne a zároveň zaujímavé, že pri čítaní cesty vlakom naprieč Kanadou mám rovnaký pocit ako pri cestovaní vlakom naprieč Ukrajinou dusekarpat.cz/…/#dalkove-vlaky, aj keď tieto dve krajiny, tak rozdielne na prvý pohľad, no úroveň cestovania v lôžkových/lehátkových vozňoch na Ukrajine je úplne o niečom inom ako u nás doma, kde to nie je bežná prax, keďže nemáme také veľké vzdialenosť ako v Kanade či na Ukrajine.

Boro

Už sa teším na pokračovanie. Zatial to vyzerá bezva.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov