Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: V Dunajských luhoch

Diskusná téma K fotke: V Dunajských luhoch

Na mape veľa fotiek z tejto oblasti nie je, tak pridávam jednu z našej jesennej cyklotúry. Tu je jedna z priepustí na dunajských ramenách. V okolí je množstvo zaujímavostí na spoznávanie, radi sa sem budeme vracať.

MatusM

Znie to zaujímavo.. škoda, že som to nezažil. Ale asi vďaka tomu som ušetrený od porovnávania a ako zdevastované to nevnímam... no tie lesy pôsobia tak trochu "pôdohospodársky", jemne povedané, to je pravda.

Infrastellar

no ja si to pamatam pred 20 timi rokmi, a to bol ozaj prales :) Hradze boli iba z velkych kamenov, a boli miesta, kde sa to dalo preclnkovat.
Ale teraz to tam je ozaj zdevastovane. Ostalo iba par povodnych stromov, inak cisto biznis s drevom. Predtym tiez bolo lepsie, ze ta sustava ramien bola aj prepojena s dunajom, krasne strkove plaze, cistucka voda, jednoducho raj. No skusim sem potom zavesit taky diak s pred 25 rokov :)

Tidoj

No, ja som tam ešte pred desiatimi rokmi býval často a pamätám si to síce s betónovými hrádzami, ale nezdevastované a presne s tými veľkými stromami nad vodou. Keď bola vysoká hladina, člnkovali sme sa pomedzi visiace vŕbové konáre. Doslova člnkovanie v korunách stromov. Ako to tam vyzerá dnes neviem, ale dúfam, že zdevastované to tam nie je. Myslím, že boli aj časy, keď to tam vysychalo. Teda aspoň pri Vojke určite...

Infrastellar

tu sme si niekedy vykladali cln, na jednom nafukovacom nas tu aj vcuclo ... je to skoda, ze tento kus krasnej zeme bol tak zdevastovany ... pamatam si, mali sme tam chatu, ako male dieta som tam bol dost casto. Bol to prales, stare velke stromy sa sklanali nad vodou. Najprv urobili hradze prejazdne pre velke nakladne auta, a dielo bolo dokonane, ked to tam vsetko vyrubali. Teraz su tam uz len tie palice trciace zo zeme. Velka skoda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma