Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Budnárka

Diskusná téma K článku: Útulňa Budnárka

Málokto z návštevníkov známej Andrejcovej si ju všimne. Pritom ju majú rovno "pod nosom". Oproti cez dolinu, uprostred malej lúčky stojí nenápadná koliba. Tiež som o “búde nárekov” netušil, kým sme sa pri nej neocitli po prechode žltou značkou z Liptovskej Tepličky. V prípade núdze výborne poslúži na úkryt pred slotou, na krátky oddych alebo nocľah.

Axel

Dik za tip, aspon si mame v nedelu kde dat obed v pohodli... :-)

Merhorn

No vizera uplne luxusne ale si siisty, ze nema spravcu ci ineho pana ktory si rad zdvihne sebavedomie na noclaznikoch?

Adushka

Merhorn, prelistovali sme si knihu navstev, a turistov tam prespava dost a zajvne bez problemov. Samozrejme ocakava sa automaticky to, co Matus pise v clanku - ked spalis drevo, dorub, nechaj poriadok a pod :)

Daulagiri

Ááá konečne tu má článok aj táto útulňa, super.

Axel

Mna zaujala povodna piecka pohodena na okraji lesa. Aj aj smerova sipka k "WC" vyzdobena alobalom :-D

Pjotr64

viem, ze cez zimu, zrejme presnejsie cez vianocne a novorocne sviatky stahuju piecku prec, zrejme koli silvestrovskym party pobytom...

Braňo Sikorčin

o tento objekt ako správne napísal Matúš sa starali v minulosti turisti z Vagónky Poprad. Po rozpade tohto klubu, od r.1990 sa u útulňu starajú Horolezci TJ LŠ Poprad.
Je to zo súhlasom správcu územia, polesím a HZS. Podmienky na prenocovanie sú v Knihe návštev, časť z nich uviedol Matúš v článku. V minulosti Budnárka slúžila ako koliba. Postupne sme z nej urobili to čo je teraz.Najväčší problém je z odpadkami po turistoch. Raz, dvakrát do roka to znesieme, no stále nemôžme pochopiť tých čo ťažké konzervy, fľašky,hore vynesú a keď je to prázdne tak to už neznesú.
Sebavedomie sme si nikdy nedvíhali keď sú tam nocľažníci. Vždy sme sa pomestili, pokiaľ boli slušní. Hombré.

Daulagiri

Spal som tu z 21. na 22. 1. spolu s ďalšími 5-timi skialpinistami. Je stále v takom stave ako je opísané v článku. Sú tam všetky podstatné veci. Mali sme príjemných 28° C, jednoducho pohoda :-)

Daulagiri

Prespali sme tu cez víkend. Koliba je stále vo vynikajúcom stave zo všetkým čo k nej patrí: riad, sviečky, horčica, myšy atď. :-)

Inak do podkrovia sa dá dostať tak že odsuniete dvere (zelené na tunajšej prvej fotke) oproti vchodovým a ocitnete sa v malej kôlni odkiaľ po stupoch vyjdete hore. Je tam trochu sena, na prespatie len v núdzi.

B.S.

niekedy v lete 2013, chceme na kraji lesa v blízkosti búdy postaviť kadibúdku(wc). Ak chce niekdo priložiť ruku k dielu, dajte mi vedieť. Dohodneme sa na termíne.

Peter61

Nad tými odpadkami sa mi chcelo .... .
Inak v doline sú cez cestu dva smreky, snáď to lesáci prepília.

Vojto Keder

Po doline to je dlhe a nudné. Po vrchu je cesta oveľa prijemnejšia.

Peter61
Vojto, dve hoďky po ceste nie je asi sen turistu, ale na druhej strane tam skôr nájdem 50 €. -)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum