Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Rozhľadňa na Veľkom Tribči

Brunto

preco kravina??? v dnesnej prasivej a unahananej dobe je 40 litrov vyhodenych za vec ktora bude sluzit vsetkym ludom zanedbatelna ciastka...

Jonathan.sk

Brunto, a vieš si predstaviť ako sa to tam celé zdevastuje stavbou 25m vysokej kamennej veže?

Jjano

Presne tak. Viem si predstaviť aj iné veci, na ktoré by sa dalo použiť 40.000 euro pre rozvoj turistiky v tom regióne - údržba značenia, nejaké prístrešky či dokonca táboriská, nejaký dobrý sprievodcovia a pod. Starostovia si myslia, že keď postavia rozhľadňu, tak tam začnú prúdiť davy turistov a dediny budú z toho žiť. Ale tak tomu nie je.

Jjano

Ježišmária, Lubo prosím oprav tú hrubku, pôvodne som napísal, že "dobrý sprievodca" a zmenil som to na "sprievodcovia", ale nezmenil som prídavné meno :-(

Triops

No ja osobne povazujem rozhladne za skvelu vec. Samozrejme musia byt postavene rozumne a na miestach kde nie su prirodzene vyhliadky. Ked tak pozeram na mapu, Tribec je pohorie s 2. stupnom ochrany s kopou chatiek, tesne pod Velky Tribec vedie asfaltova cesta, predpokladam ze na vrchol aspon lesna a rozhladne nemavaju velky podorys, takze ak to nebudu stavat uplni blbci, nemyslim si ze by malo dojst k nejakej devastacii. Kazda tazba co tam na okoli prebieha sposobi vacsiu devastaciu nez stavba jednej rozhladne.

Priesil

Brunto. Nedaleko je hrad Gýmeš ktorý je dosť navštevovaným miestom a vcelku veľmi dobrým výhľadovým bodom. Hrebeň Tríbeča je krásny tým že je málo navštevovaný, je to tzv. málo známe pohorie. Dosť že doňho začína zasahovať ťažba hlava nehlava podobne ako v iných pohoriach u nás. Navyše ešte chcú aj robiť náučný chodník. TZT je v oblasti Veľkého Tríbeča dosť, máme čo robiť aby sme to obnovili, nie ešte zbytočne pridávať ďalšie trasy. V tej dobe o akej píšeš je podľa mňa vzácnosťou čo najmenej narušená krajina. Navzše kto vie ako by tá stavba nakoniec dopadla, či by nemala nakoniec len 15 metrov. U nás dosť pravdepodobné. A ako píše Jjano. Tých 40 tácov môžu tý šašovia použiť inak.

Lubo

Jjano, ja si naopak myslim, ze rozhladna je dobry napad, ktory ma sancu podporit turisticku zaujimavost tohto pohoria. Ked tam bude chodit viac turistov, budu aktivity v lesoch viac na ociach a prirode to z dlhodobeho vyhladu moze skor pomoct.
Ci je suma X vela alebo malo, nech posudia investori a ich volici.

Jjano

Lubo, ja nezavrhujem rozhľadne ako také, len si myslím, že 40.000 evri sa dá pre rozvoj turistiky v regióne využiť aj lepšie. Tí starostovia nekonajú na základe nejakej analýzy, ale dojmov. Už som sa bavil s mnohými starostami, ktorí chcú mať za dedinou rozhľadňu a ani jeden jediný to nemal skutočne spočítané. Keby sa tá rozhladňa stavala za súkromné peniaze, tak je to iná vec, ale verejné peniaze by podľa mňa na to ísť nemali.

A prosím Ťa, oprav mi tam tú hrubku, lebo sa na to nemôžem pozerať :-) Ďakujem.

Priesil

Lubo. Tríbeč je podľa mňa zaujímavým pohorím aj bez rohľadne ( môj názor ). Ako môže zvýšený turistický ruch a aktivity v lesoch z dlhodobého hľadiska pomôcť prírode ? Môžeš prosím Ťa bližšie uviesť ? Dík.

Jonathan.sk

re Triops: na vrchol žiadne cesta nevedie, ale keď bude, tak to bude znamenať, že sa tam začnú vo zvýšenej miere preháňať motorkári a štvorkolkári. Ale možno o toto starostom ide. :)

Triops

Ak tam nejde ani lesna cesta po traktoroch, tak to je horsie... Urcite sa tam da postavit rozhladna aj setrne, tak aby tam nevznikla trvala lesna cesta, a poskodilo sa len par metrov stvorcovych pod zakladmi, ale kedze sme na Slovensku, ktovie ako to dopadne.

Jonathan.sk

...keďže sme na Slovensku, predpokladám že ten balik peňazí sa stihne rozkradnúť skôr, ako sa prvýkrát podarí krompáčom zaryť do zeme. :))

Fujas

suhlas, zlata dobra korupcia konecne na nieco dobra...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov