Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Smolenice – Záruby a späť

Diskusná téma K článku: Smolenice – Záruby a späť

Nenáročná, asi 5-hodinová túra krásnym lesom, vhodná aj pre rodiny s deťmi. Začíname na námestí v Smoleniciach, pokračujeme zámockým parkom, po modrej značke k Čertovmu žľabu, odtiaľ po zelenej trase k rázcestiu s červenou, na vrchol Zárub. Trasa späť po Čertov žľab je totožná, odtiaľ po zelenej TZT až k rázcestiu nad Vlčiarňou. Posledná etapa je po žltej značke.

Knor

Bol som sa tam prejst. Ak tam volakedy nejake zruby stali, dnes sa z nich samozrejme nezachovalo vobec nic. Kusok dalej je vsak pri ceste (tesne pod cervenou znackou) male skalne okno. Clovek cezen prejde, ale len tak-tak. Zaujima ma vsak ci je nejake skalne okno aj v nedalekej rezervacii Skalne okno. Neviete o tom cosi?

PaliT

Krajina vo filme mi bola nejako povedomá, ja tipujem, že filmová dedina bola postavená približne tu: mapy.hiking.sk/?x=17.43573…

Na záberoch v pozadí sa črtá útes nad starým židovským cintorínom. mapy.hiking.sk/?x=17.45329…

Pohľad v čase 1:04:33 – vľavo by sa mohlo jednať o svahy Havranice, vpravo Biela hora. Borovicový porast je ďalšia zhoda.

Tipujem, že táto zástavba je pozostatkom filmovačky (v starých mapách z prelomu storočí tam nie sú domy).
mapka.gku.sk/…/?basemap=podkl…

Yetee

Len pre istotu, aby sme hovorili rovnakou rečou:
pozn.1: Drevená dedina je z roku 1954.
pozn.2: V Smoleniciach, tento režisér, točil iný film :)
Keď príjmeme fakt, že Trnava=Smolenice, ešte stále sa pohybujeme v rozsahu niekoľko desiatok štvorcových km. Po 60tich rokoch tu šanca nájsť niečo alebo niekoho, čo si to pamätá, ešte žije :)

Yetee

Zatiaľ sa to nepodarilo nikomu nájsť?
No neviem, film s vraj točil v Zuberci a Oravskom Podzámku, tak možno preto :)
Ani v dtb SK Cinema o tom nie je zmienka.

Haskah

Pozdravujem, mala by som na všetkých , čo poznajú SMolenice a okolie jednu netradičnú otázku. Hľadám miesto, kde sa postavili krásne nové drevenice - zruby do filmu Drevená dedina.(1952) Malo to byť blízko Smoleníc. Exteriér - stavenisko aj krajinu je vidieť vo filme na YouTube,(https://www.youtube.com/watch?v=TL_IE0uWvmE&t=3939s) minutáž : 1:03:16. Zatiaľ sa to nikomu nepodarilo nájsť.

Lucy

my sme raz dali trasu zo Smolenic cez Havraniu skalu, Zaruby a potom dole cez Ostry kamen a Certov zlab do Smolenic. Velmi pekny zazitok,az na to ze mi vecer skoro nohy odpadli :))

SCHROJF

Trosku nechapem vetu autora:Pripínam si psa na vôdzku, viem, že nie je nič horšie ako stretnút v hore voľne pobehujúceho psíka???Doteraz som si myslel,ze v lese si dovoli pustit psa na volno iba ten,kto ho na 150% ovlada,a pes ho poslucha,chodim do Karpat ako "domorodca" uz s tretim psom po dobu 35 rokov(samozrejme na volno),ale fakt som nezazil NIC HORSIE,AKO VOLNE POBEHUJUCEHO PSA!!!Snad iba volne pobehujuce traktory,stvorkolky,terenne motorky,nadrbanych polovnikov...HORAM ZDAR!!!a vodzkam obzvlast!!!

7heaven

Pôvodne som plánoval pokračovať až na Ostrý kameň, ale fúkal celkom silný vietor a bolo už neskoro. No celkom určite sa tam ešte vrátim, uvažujem že z opačnej strany.

Vladimir

Túto trasu mám rád, v tom období som bol hore 2x a tu titulnú fotku mám presne tu istú pripravenu vložit do galérie. Mimochodom aj dnes som bol hore ja tam chodím už venčit moju kokerku Lejdinku vždy sa tam dobrecítime:-)Nabudúce chod až po Ostrý kameň zrucanina hradu odtial Brezinky a speť po modrej cez Záruby sedlo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma