Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Chotárna pod Mindžovou

Diskusná téma K článku: Útulňa Chotárna pod Mindžovou

Neďaleko vrcholu s pekným názvom „Mindžová“, v pohorí Bachureň, vyrástla nová útulňa, o ktorú sa postarali ľudia zapálení pre turistiku, prírodu a šport v nej. Na výstavbe útulne sa podieľali členovia Klubu slovenských turistov Chotárna Hermanovce, ale aj ľudia z obce Hermanovce, za čo im patrí veľká vďaka. V okolí je množstvo zaujímavosti – pseudokrasová tiesňava Parkaň s mnohými jaskyňami, sprístupnená jaskyňa Zlá diera, Lačnovský kaňon, lyžiarske stredisko... a taktiež je územie známe pomerne vysokým výskytom vlkov.

Peter61

Presne tak, Stano : doteraz mam sanku dole nad tym co sa chlapom podarilo.
Zostava uz iba popriat, nech dlho vydrzi.

KarolM

Klobúk dole pred staviteľmi tejto útulne, bodaj by podobných útulní bolo na Slovensku čo najviac! Malebné pohorie Bachureň dostalo to, či si zaslúž. Inak práve včera som sa s kamarátom rozprával o tejto chatke, takže možno telepatia : ).

Tono

Fakt paradna utulna! Som ale zvedavý, dokedy vydrzi v takomto dobrom stave. V okolitych dedinach zije pocetna romska komunita a hadam ju nezdevastuju. Tak jej prajem, nech nam takto dlho vydrzi.

Axel

Tono, v okoli zije hlavne pocetna komunita "chatarov", co sa chodi do lesa zrubat pod obraz bozi... Ti narobia viac skody, lebo osadnici kvoli par hrncom do zberu nebudu slapat 400 vyskovych.

Nonormal

S tým sa stotožňujem... Neraz viac škody narobia práve tí, čo si kladú nad hlavu svätožiaru. Ale dúfajme, že tejto útulni sa nič zlé neprihodí, bola by to veľká škoda. =)

Lubo

Wow, to je riadny luxus :-)
Nech sa utulni dobre dari...

Pafi

Vyzerá ozaj luxusne, klobúk dole! No snáď si ju kolektívy z okolitých obcí nebudú všímať a bude v dobrom stave! Spomínam si, keď som bol na Búčoch (presnejšie na Bukvici) v dec. 2001, tak práve podobné skupiny neobišli ani Bukvicu samotnú. Počkali si na chatárov odchod a vlámali sa dnu :o(

Kocurek

Měl jsem tu čest pobýt tři dny na chatě u chataře Lojzy v únoru a bylo to bezvadné.Krásný kraj. Chtěl bych určitě využít útulnu ještě letos a poznat krásný kraj o kterém jsem neměl doposud ani tušení.Těším se.

Kaspy

V utulni pribudol paradny krb + teplovod do podkrovia, vedla utulne tesne pred dokoncenim pristresok- klobuk dole chlapy.

Kaspy

Potom by to bolo treba aj vo faktoch zmenit... "bez moznosti zakurenia" uz neplati

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov