Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Vršatec 1940-2003 a

Daulagiri

Veľmi fajn porovnanie a prikláňam sa k názoru že vľavo je to bez tých stromov krajšie. Tie bralá viac vynikajú, vyzerajú ako Tre Cime di Lavaredo v Dolomitoch.

J. Cíbik

A ešte čo sa samotnej obce týka, tak tu boli myslím že v 70. rokoch dva veľké požiare, takže sa tu ani nezachovalo príliš veľa z pôvodnej ľudovej architektúry a domy boli znovu postavené "na komunistický spôsob" (čiže rôzne kocky a pod.)
Dnes navyše pribúdajú aj domy, ktoré nazývam katalógové a patria niekde do moderného západu a nie na tradičný slovenský vidiek. Napríklad tu je ukážka takéhoto domu, ktorý je skutočne necitlivo postavený hneď vedľa ľudového domu: img341.imageshack.us/…/vrsate…

J. Cíbik

Ani by som nepovedal, že sa sa toho moc nezmenilo. Práveže sa tu toho pomerne dosť zmenilo a bohužiaľ k horšiemu (vravím o Vršatci)
Jednak sú fuč tie políčka, čo je vlastne symbol nášho \"prírodného\" poľnohospodárstva. Ďalej pribudol aj les, ktorý je nepôvodný (je to borovicová monokultúra). Aj keď na tejto fotke to tak ešte nevyzerá, ale zmenou obhospodarovania to tam zarastá krovinami (čo je hrozba pre vzácne motýle a rastliny). Taktiež pribudlo odvtedy el. vedenie (dodnes nechápem, ako sa na takúto prírodnú pamiatku \"dostalo\"). Asfaltová cesta medzi bradlami, nepoužívaný vlek, predtým aj bazén, parkoviská, hotely a staré rozbité chatky tiež toto prostredie neskrášľujú.

Bagir

Perfektné foto. Vlastne sa na tom Slovensku nič moc nezmenilo. Len si teraz použil iný objektív ako vtedy. :)

UNCLE LACO

Veľmi dobre! Políčka sú už dávno fuč, les narástol.

Bruma

kua, neuveritelne ako sa vsetko meni :)

Meky

Super.Tiež si rád pozriem takéto "porovnávacie" fotky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky