Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Večer nad Hainburgom

Diskusná téma K fotke: Večer nad Hainburgom

Pohľad zo známeho rakúskeho kopca Braunsberg (346m) na mestečko Hainburg an der Donau okolo pol ôsmej večer. Napravo "rozhľadňa" majúca pripomínať keltské opevnenie. Z kopca nebola v tento deň príliš dobrá dohľadnosť, teplota už okolo 0°C, ale plusom bolo bezvetrie. Všetko dotváral krásny mesačný svit. Pre zaujímavosť spomeniem, že z domu mám toto miesto vzdialené 6km vzdušnou čiarou, trasa sem cez Devín a most Lafranconi ale merala 30km :)

Vladvlad

Laco: Vďaka za opýtanie.
Som maximálne spokojný. Len problém je v tom, že pri pohľade cez iný foťák/kompakt sa stále snažím odzúmovať na širší začiatok. A ono to nejde :)
Tým chcem povedať, že na takéto široké ohnisko som si hneď zvykol a neviem ako som mohol doteraz bez neho byť :) Keďže ja mám rád široké zábery a panorámy. Kúpu neľutujem, mám ho nasadený stále.
Páči sa mi že sa na ňom nič nevysúva mimo svojho objemu (tj ostrenie a zúmovanie), má kvalitné spracovanie, slnečná clona je fajn. Filtre nepoužívam, takže ich absencia mi neprekáža. Ostrosť je podľa mňa na dobrej úrovni aj na plne otvorenej clone.

Len ešte mať viac nejakých vhodných motívov na fotenie. Snáď keď bude sneh, tak budem chodiť častejšie pešo na turistiku. Na bicykel nosím zrkadlovku len na nočné fotovýjazdy.

Vladvlad

Vďaka, som rád že sa páči. Oplatí sa tam ísť pozrieť, pekná atmosféra.
Vlado: myslel som si, vďaka za upresnenie. To, že to stavali Slováci som čítal, aj to že to stálo dosť peňazí... sme.sk/…/slovenski-archeologo…
Matúš: meter napravo mimo záberu :)

MatusM

A kde máš cvajgeľ? :-)
Snáď už o rok to bude z tých 30km len polovička :-)

Adina

parad, toto miesto mam rada, paci sa mi, ako sa o ten kopec staraju

Vladimir Popluhar

Nie je to rímskeho pôvodu Vladimír, je to fragment keltského opevnenia a vyrábali to Slováci. Len tolko :-)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok