Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nitrických vrchov

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Nitrických vrchov

Oblasť Nitrických vrchov bola pre mňa z turistického hľadiska pomerne dlho neznáma. Nie že by som sa sem nikdy nezatúlal, ale vždy to bolo v rámci mojich hradologických aktivít. Táto skutočnosť sa ale nedávno zmenila. Tri dni voľna v práci a pomerne dobrá predpoveď počasia dávajú šancu na úspešný prechod hrebeňom. Nuž a ako to celé dopadlo, to si už prečítate sami.

Dedojaro

Dobre opísaná trasa. tiež som ju niekoľko ráz prešiel. KST Rokoš Nitrianske Sučany organizuje každú prvú májovú sobotu túto trasu ale z Homôlky a extra trasu z Fačkovského sedla cez Homôlku do Uhrovca. tento rok to bol 7. ročník

Milan Klak

Minulý rok na konci októbra, som prechádzal s malou skupinou detí cez Nitrické vrchy, na trase Nitrianske Rudno - Košútova skala - Rokoš - hrad Uhrovec, kde sme aj prespali. Z Košútovej skaly ma prekvapil výhľad na hrebeň Veľkej Fatry. Pekné boli aj lesy na hrebeni a výhľady na hrad Uhrovec, ktorý je veľmi pekný a všetkým ho odporúčam navštíviť. Skupina nadšencov, ktorý hrad opravuje už odviedla veľký kus práce, klobúk dolu.

Boro

Ten vysielač sme aj mi videli na trase Homôlka-Baske keď sme túto túru robili v novembri 2006.Len som to zaboha nevedel nájisť na mape,že čo to je.A zasa som múdrejší.

Mario Duchon

Ďakujem veľmi pekne za zaujímavé informácie. Dobre, budem ti tykať tono.

Tono

Ten Turecky hrob patri do katastra Diviakov nad Nitricou. V Jeskovej Vsi je to hned vedla cintorina, ktory asi polovicu hradu znicil. Inak v Diviackej Novej Vsi je dalsi hrad, neskor prebudovany na kastiel. Ale povodna veza hradu - jej architektura je este stale dobre citatelna v kontexte kastiela.
Inak Ja som TONO a nemusis mi vykat, OK?

Mario Duchon

Aha, ale aj tak ma udivuje koľko mám vo svojom okolí zaniknutých hradov.ten pri Jeskovej Vsi máte na mysli ten turecký hrob ,alebo je tam nebodaj ďalší?

Tono

Mal som na mysli hrady v susednych obciach - Jeskova Ves, kde sa nachadza hned vedla cintorina. A v obci Kostolna Ves, kde by mali byt min. stopy v oblasti pri kostole, lebo v polohe Hradisko resp. Hradok niet ziadnych vid. stop. Zle som sa vyjadril.

Mario Duchon

Pán Záhradník ,kde je v Nitrianskom Rudne hrad ak sa smiem spýtať ja osobne neviem o žiadnom a to som domáci.

Tono

O hrade v Ciernej Lehote sa na nete nenajde skoro nic /ak vobec/. Najviac najdes asi v odbornych publikaciach /AVANS/ a arch. zbornikoch AU SAV. Teraz som v robote a neviem naspamät presne cisla a rocniky tychto zbornikov. Doma mozem pozriet a v dohladnej dobe napisat.

Michal

autor: Dá sa nájsť niečo viac o tom "hrade" pri Čiernej Lehote ?

vlado: Na trase Baske - Homôlka je ten vysielač v Sedle pod Čiernym vrchom vidieť z vrchu Záhradčie (kúsok za sedlom Trtavka). Na 10x zoom (kvalita hrozná):
imagehosting.com/…/882537_vys…

Kossuri

Nitrické vrchy sú vďačnou hrebeňovkou na dva dni, odporúčam najmä na jeseň, tak začiatkom novembra, keď už je lístie zo stromov dole.
Vo februári sa nám vydaril aj zimný prechod, veľmi kvalitná akcia, spali sme na Suchom vrchu kam sme dorazili až po tme. Dalo nám to zabrať, ale bol to úžasný zážitok, za dva dni sme nestretli ani živáčika.

MatusM

Jasne - z Bojnic do Temesa cez Maguru, dal som prispevok do diskusie k clanku o Malej Magure.

Vlado

Ahoj tono.
Casto chodievam z homôlky na baske a za homôlkou je z lúk pekny výhľad na jeden vysielač. Zaujímalo by ma to ci to nie je ten z tiulky?

Tono

A ako si isiel Ti? Teda ak sa mozem opytat.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov