Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ludrová – Úplazy – Hučiaky – Podsuchá

Diskusná téma K článku: Ludrová – Úplazy – Hučiaky – Podsuchá

Začiatok decembra roka 2010 sa niesol v znamení záľahy snehovej nádielky, na základe čoho sme predpokladali dobrú zimu. Veď v Ružomberku bolo okolo 20 cm, v Ludrovej už zo 40 cm a na salatínskych rázsochách až takmer 80 centimetrov. Že si to pani Zima nakoniec rozmyslí a svoju vládu aj v horských oblastiach zabalí už koncom februára, by nečakal naozaj nik!

Pafi

Ahoj, s letným prechodom mám iba dávnejšie skúsenosti, ale bolo to celkom v poho. V zime pod snehom to býva oveľa horšie. Nuž Ti prajem veľa šťastia a výhľadové počko :o)

Svego

Pafi, s tou kondíciou je to z roka na rok horšie a po dvoch operáciách kolena už ani nehovoriac. Na Salatíne som bol dva roky po sebe. Keď som stúpal z Ráztockého sedla hore v letnej horúčave, povedal som si že nikdy viac. A o rok to isté. Čo sa týka výstupu z Ludrovej, zdá sa mi, že je to tiahlejšie a miernejšie stúpanie a ten žľab by som chcel ako variantu B, ak by sa krátil čas. Nie som nejaké ranné vtáča a cesta do Ludrovej autom počítam dve hodiny. Práve kôli tej kosodrevine mám obavy, či to bude v lete prechodné.

Pafi

To svego, chodník pod snehom nebol viditeľný, dolu žľabom orientačne nenáročné, niet kam uhnúť, no s priechodnosťou v lete nemám skúsenosti. Neviem, v akej si kondícii, no v lete nie je problém dať Salatín celý. My sme zapadúvali do kosodreviny až po uši :o).

Svego

Zdravím všetkých, nad niečím podobným rozmýšľam dlhšie. Začiatok i koniec v Ludrovej. Cez Salatín je to pre mňa časovo dosť natesno. Zaujala ma tá neznačená odbočka pred Salatínom zo zelenej na červenú dolu žľabom. Vie mi niekto poradiť, či ide o viditeľný chodník, alebo sa riadiť len intuíciou a GPS. Je to plán na leto. Ďakujem

Mio123

Pekný článok, krásne foto.Úplný balzam na dušu.

Daulagiri

Začiatok minulej zimy bol veru parádny, ten meter prašánku som si užil v Malej Fatre kde som vtedy bol tiež nútený radikálne meniť trasu.
Sem sa však v zime taktiež chystám, takže mi tento článok bol veľkou inšpiráciou a pripomenutím mojich plánov. Takže vďaka zaň, čítal sa príjemne.

Pafi

Vďaka za zastavenie, že sa páčilo, je pre mňa poctou.

Skukam

Caute,na take nieco sa poberam uz asi rok,no nemam mozno cas mozno partakov a stale nieco.Ale je to uzasna tura,super citanie a foto.

Lubo

Pekny clanok aj fotky, vdaka za prijemne citanie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma