Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý Grandhotel Partyzán

Diskusná téma K článku: Bývalý Grandhotel Partyzán

POZOR, OBJEKT ZHOREL – Na absolvovanie hrebeňa Lúčanskej Malej Fatry v dĺžke 44 km si treba vyčleniť aspoň dva dni. Z toho vyplýva nutnosť stráviť minimálne jednu noc na hrebeni. Pokiaľ nie ste z okolia a nestíhate ranný spoj do Strečna či do Fačkovského sedla, dobre padne ešte jedno ubytovanie na noc pred túrou.

Tom

V Grand hotely Partizan som spal na Velku noc, ked sme sli hrebenovku Lucanskej MF od Fackovskeho sedla. Na Hornej luke bol troska problem ju najst - treba sa pustit od smerovnika vpravo dole.

JanoS

prosim vas neviete o nejakom salasi alebo bude niekde v strede tejto trasy - okolo hlinickej kycery? prejst za den z fackovskeho po hornu luku je trochu vela, a jedine o com viem cestou je posed pod skalkami, co je ale prilis blizko klaku.

Misko79

Pred dvoma rokmi som to spravil za den, ale toto je naozaj lepsia alternativa.

Peter Straka

Jano, žiaľ neviem o inom ubytovaní na hrebení ako som sám uviedol. Žiadne senníky, žiadne prístrešky. Pod Hnilickou Kýčerou končia početné lúky (možnosť stanovania, pramene v sedlách)a začína zalesnený hrebeň takmer až na Hornú lúku.

Mário

My jsme absolvovali přechod LMF kulantně od Čičman tak, že jsme dali výlez na Kľak a pak přenocování na útulni Javorinka pod Kľakom.
Další den ráno jsme to od Javorinky traverzli po vrstevnici (částečně po louce a lesem) těstně pod Kľak na červenou hřebenovou značku a ještě v ten den jsme stihli dojít do Partyzána.
Třetí den jsme přešli Martinské hole a přes Minčol sešli do Vrútek na vlak.
Trasu jsme šli na konci října a do "bivaků" jsme přicházeli za šera. V létě se to tedy podle mne dá za dobrého počasí a při odchodu ráno do 8 hodin z útulni krásně stíhat a jít na pohodu.

Van Georgo

Cawte bol som aj ne partizane je tam fakt pekne a bol som aj na javorinke a vraciam sa tam kazdeho pol roka. Je to jedna z najkrajsich utulni ake som kedy videl:)

Dusan

Cawes. Iba k tej Hnilickej Kycere, ze pocul som, ze tam v okoli cosi je, len este si nie som isty. Mrknem to a napise, ak najdem

Merhorn

Len mala oprava, moje gps Garmin GPSmap 60CSx po priemerovani mi ukazalo polohu "Partizana" na:
N 49°03"50.1"
E 18°47"23.6"

1tom1

na Partizana idem cez Velku noc, poznam to tam, no presne suradnice sa hodia. Ozaj, ide niekto sem na V.noc? Aby sme sa pomestili :-) Vdaka merhorn za info!

Vašek

V příštřešku jsme strávili noc na začátku července. V mlze je ho trochu těžší najít, ale dá se, byť jde o víc jak uváděných 200 metrů. Dole jsou momentálně postele dvě, matrace v patře jsou značně rozežrány od myší, ty byly slyšet i v noci. Také nám v noci něco škrábalo na dveře, kdo ví, zda medvěd či něco jiného. Jinak paráda, po celodenní túře střecha nad hlavou potěší

Merhorn

No celkovo ten partizan je dost rozbity. V porovnani s nim su salase vo VF uuplny luxus. Ta piecka dost dymila vtedy a dost bordel bol dnu. Ja by som ho normalne zbural a namiesto neho tam dal nieco dostojnejsie. kusok od neho je krasna chata(alebo ako ten objekt nazvat) ktory je ale zamknuty a sluzi tusim KST a treba si od neho vypytat kluce a zrejme aj zaplatit co to.

Juman

Na grandhotely som bol teraz vo stvrtok a kedze som dorazil az cosi po polnoci a bola husta hmla, mal som problem chatku najst. Tak sem dam blizsi popis ak by ste boli v podobnej situacii. Od razcestnika na hornej luke sa treba vydat na vychod po zelenej znacke a asi po 200m predtym nez sa chodnik zacne vnarat medzi prve stromy treba odbocit vlavo a priblizne pod 45 stupnovym uhlom klesat dole kde po dalsich cca 200 metroch je chata. V jej okoli nie je husty les iba niekolko stromov. Prijemny spanok;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum