Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Troch stodôlok

Diskusná téma K fotke: Z Troch stodôlok

Tri stodôlky ma prekvapili. V Malých Karpatoch síce všade trčia nejaké skaly zo zeme, ale tieto skalné útvary sú ako veže. Predpoznanie mi opäť zabezpečila tunajšia galéria (fotky adiny a vladvlada), ale čo v skutočnosti sú tie Tri stodôlky som zistil až na mieste. A tuším ich je viac ako tri. Musím sa sem prísť pozrieť na jar. Zdá sa mi takmer nemožné, aby tento priestor pod Vysokou nebol osídlený aspoň v neolite, ale nič o tom neviem a veľmi by ma zaujímalo, ako to tu celé vyzeralo, keď tu nebol iba les-príroda, ako ho poznáme my, ale les-sídlisko. V pozadí je Vápenná v hmle a napravo trčí Horný vrch. (súradnice som sa snažil zistiť podľa satelitnej mapy)

Vladvlad

Na Rohožníckom potoku som tiež nedávno sledoval, čo tam ten bobor dokázal spraviť. Veľká hrádza, plno popadaných stromov. V minulosti boli kúsok vyššie, tesne pri asfaltke, ale odtiaľ ich vytlačili, keďže stromy tam padali na cestu a bránili "v doprave".

Pekné foto Vladimír. Keď je pekné počasie, radosť chodiť po lese :)

Tidoj

Môj pôvodný plán bol vidieť aj Zámok a Bučkovú, ale už z tých stodôlok som bol spotený jak kôň v lete a plánoval som sa ešte štverať na Vysokú, tak som obom kopčekom iba zamával z cesty. Ale určite sa tam chystám. V takomto počasí - ani jeseň, ani zima, ani jar - ma to moc nebaví, tak snáď cez jarné prázdniny.

Tidoj

V podstate je všade pekne. Aj v obyčajnom preľudnenom lesoparku v okolí Železnej studničky by sa našli miesta.
V MK ma (teda zatiaľ) najviac očarovali Skalnatá, Slopy, žlté TZT z Perneka do sedla Javorina a z VN Buková údolím Hrudiek do Plaveckého Petra. A všetko v okolí BpB a Košarísk.
A cestou na tieto skaly ma prekvapilo, že na Rohožníckom potoku, priamo pod kameňolomom(?) pri ceste ktorou iba na Štefana prešli 3 autá za cca 15min. (za označovníkom Baďura-horáreň) žijú bobry.

Vladimir50

Tri stodôlky sú určite pekné miesto, hodné návštevy.
Tohto roku sme tam boli dvakrát, partia z nášho klubu, ktorá sa tam vybrala 22. októbra mala šťastie na počasie. Pár pekných fotiek z tejto lokality nájdete tu:
picasaweb.google.com/…/NaTriS…

Adina

:-) je to ozaj krasne miesto, ale MK su vo vseobecnosti zaujimave, je kde chodit, co obdivovat...aj ja sa tu planujem vratit :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok