Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kanada - Národný park Banff

Diskusná téma K článku: Kanada - Národný park Banff

Kanada, druhá najväčšia krajina sveta, leží v severnej časti severoamerického kontinentu. Dva týždne, ktoré mám na jej návštevu, sú strašne málo na spoznanie všetkých jej krás, no čo-to sa stihnúť dá. Po návšteve Toronta a Niagarských vodopádov sa letecky presúvam na západ krajiny do známeho mesta Calgary. Odtiaľ vyrážam do Skalistých hôr, na poznanie ktorých som si vyčlenil celé štyri dni. Rocky mountains sú samozrejme obrovské, tak sa musím rozhodnúť iba pre návštevu ich časti. Vyberiem sa do najstaršieho kanadského národného parku Banff, ktorého centrom je rovnomenné horské stredisko.

M.Sucha

Ja viem, my sme to mali v plane prejst za 2 dni v auguste. Priblizne v polovici je Shovel Pass Lodge, kde sa da najest a prespat. Avsak nakoniec sme skoncili uplne na inej strane Kanady.

Lolisha

to sa uz teraz neda dat, len v lete s prespavanim. Teraz by sa v Jasperi uz zamrzlo cez noc. Rozmrzat sa priroda zacne az okolo obeda.

Ale "backpacking" tu musi byt nadherny.

M.Sucha

Najkrajsi je vraj 44 km dlhy skyline trail v NP Jasper.

Lolisha

Ked si siel Healy Pass, skoda, ze si nedal Sunshine Meadows. Asi najkrajsia turistika, co sme zatial v kanadskych Rocky Mountains videli. My sme tiez na parkovisku nechali auto, shuttle busom sli hore do strediska a odtial sli okolo jazier, Sunshine Meadows a na Healy Pass. Asi nic krajsie som este v zivote nevidela.

Lolisha

super clanok dik za tipy na turistiku, my sa sem chystame tento oktober :)

Sona

Vyzera to tam uzasne. To Moraine Lake som mala cele detstvo spolu s dalsimi pohladnicami vylepene na skrini nad postelou. Aj na NP Jasper by som si dala povedat...

Peter61

Pjekneee, Brano !

(inak tie male svine vo vode by mohli byt bicikovce Giardia intestinalis)

M.Sucha

My sme boli dost prekvapeni, ked sa na nas na vrchole Sulphur Mountain vyrojilo stado komarov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov