Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Lesná železnička nad Plaveckým Podhradím

Diskusná téma K fotke: Lesná železnička nad Plaveckým Podhradím

Jedná sa o neznámu trať o ktorej som nenašiel žiadne informácie. Všetky články a reportáže dostupné na internete sa v priestore MK zmieňujú len o známych tratiach lesných úzkokoľajiek: Lozorno, Pernek, Vývrat, Smolenice a okolie, Majdán a Dobrá Voda. O tejto za P.Podhradím sa nepíše nikde. Osobne som bol jej objavením šokovaný. Prešiel som si 3,5km úsek. Koniec je nad lesnou cestou v Suchej doline. Kde má začiatok neviem (vraj v P.Mikuláši), ja som stratil jej trasu medzi Pohanskou a Jeleňou horou. Bolo už veľa hodín a teda hľadanie pokračovania som nechal tak. Mapa trasy: http://goo.gl/OgATP Teleso úzkokoľajky prechádza strmšími svahmi, po ceste je plno skál. Žiadne podvaly alebo iné pozostatky som nenašiel. Viac fotiek: http://goo.gl/a8GDp a http://goo.gl/AgNGj Ak by niekto chcel gps track, môžem poslať. Možno to nie je pre každého, ale pre mňa osobne je to vzácny nález :)

Sona

Ten GPS track by som poprosila ja, prosim Ta posli mi ho. V tychto miestach byvam casto a tak by som si to rada presla. Vdaka.

Vladvlad

Ďakujem za príspevok. Ako som písal, prešiel som si trať od Suchej doliny (koniec) po toto miesto (3,5km) mapy.hiking.sk/?x=17.28681986… tu som teleso trate stratil a nemal čas ho kvôli odchodu autobusu ďalej hľadať.
Ak som správne pochopil Váš príspevok, tak trasa pokračovala smerok k úpätiu Jelenej hory? Plaveckým Mikulášom prechádzala alebo išla okrajom?
Mohli by ste prosím vyznačiť v nejakej mape jej ďalšiu približnú trasu?
Tu sú ukážky čo som prešiel ja: na turistickej mape img804.imageshack.us/…/118531… na mape lesných ciest img651.imageshack.us/…/861873… a v GoogleEarth img830.imageshack.us/…/google… Ďakujem.
Ohľadne železničky v okolí Závodu: netuším, viem len čo som si našiel na internete: railtrains.sk/…/article.php?s… prípadne geocities.ws/…/index.html

Jozef Junas

Terenne teleso tejto zeleznicky som objavil uz davno, aj som si jej \"lavu\" cast uz presiel....Ked idete po modrej turistickej znacke z Plaveckeho hradu smerom na Amon, tesne pred stupanim na Baborske ju krizujete....je to taka oblukova lesna cesta, ale je to ta byvala lesna zeleznicka. tam, kde ste ju stratili, pod tym skalnatym svahom Jelenej hory, pod tymy skalami (miestni ich VRAJ volaju BABKA a Dedko, na rozhrani toho skalnateho svahu a poli, je pokracovanie po tej polnej ceste do Plaveckeho Mikulasa na zelezničnu stanicu. Presne trasovanie je na starych vojenskych mapach z dob Uhorska. Lesna zeleznicka bola aj v oblasti bola aj na Kosariskach - to je ten uval nad chatou Cementarka. Lesna zeleznicka bola aj v borovicovych lesoch v oblasti medzi zel.zast Zavod a Moravsky Sv.Jan......o tomto neviete nic? Zaujimalo bxy ma to. Jozef Junas junas.jozef@szm.sk

Vladvlad

Musím sa s takýmito informáciami podeliť, takže rado sa stalo :)
To som si myslel, že ma v tomto minipohorí nemôže nič významného prekvapiť. Jasné, mnohým to nič nehovorí, ale mne pravý opak :)
Stále sa dá niečo nové objavovať, to je na tom to krásne.

MatusM

Fíha, zaujímavý nález.. vďaka za zverejneníe

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky