Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jasenov - zrúcanina hradu

Diskusná téma K článku: Jasenov - zrúcanina hradu

Je piatok večer a sediac nad mapou skladám mozaiku víkendovej turistiky. Podmienky: maximálne hodina jazdy, nanajvýš 6 hodín chôdze, malé prevýšenia a vzhľadom na predpoveď počasia je optimálne ísť čo najviac na východ. Výsledok je jasný, ráno mierime na „predmestie“ Humenného, do Jasenova.

Axel

Pozri sa na to takto - sice formalne, ale aspon tam necha dobrovolnikov robit. Kedysi tieto snahy stat rovno sabotoval a o zachrane hradov dobrovolnikmi nechcel ani pocut, vraj budu $$$ na rekonstrukciu podla vsetkych archeologickych pravidiel. Realita je vieme aka...
PS: vdaka za zastavenie, pochvala potesi ;-)

Alexander

Tono, na hradoch sa uz robia "zachranne prace", Brekov uz stvrty (cca) rok, Jasenovsky (ak nepocitam vyrez hrubych stromov, to sa robilo raz v roku brigada asi v priebehu poslednych 3 rokov) od minuleho roku, tam este nie je ta horna cast celkom vycistena, takze tento rok by sa to malo dokoncit, a zacne sa uz aj murovat, tie najvacsie vypadky murov.
Tak snad toho roku sa nieco zase pohne dalej :-)Len skoda, ze stat - vlastnik, vsetko nechava na dobrovolnikoch, svoju ulohu si plni len formalne. No ale ved vieme, na Slovensku je to tak.

Tono

Clovece, pekne su tie hrady ocistene od hustin. Obe zrucaniny si pamatam hodne zarastene, hlavne horny hrad Jasenova - hotova dzungla!!!

Tidoj

Pekné počasie ste mali. Pekné výhľady. Pekné sú aj oba hrady. A ten pohľad na Vihorlat je úplne naj.

Alexander

Pekne, vystihli ste dobré počasie, dobrá fotodokumentácia. Pre zaujímavosť - tá lúka (v prvom odstavci), kde vás trochu zmiatlo značenie, sa volá Uhliská a nachádzajú sa tam aj skutočne stopy uhlia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum