Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ale je krásne na horách

Daulagiri

Tak teda dobre, ale chcel som počuť názor ako vyriešiť tie prípady keď je na foto viac pohorí, pretože tam to naozaj nie je vždy jednoduché a predpokladal som že navrhneš určovať to podľa dominantnosti. Ide o to že doteraz som sa snažil na všetky svoje fotky používať jednotný meter a teda vyberať lokalitu - pohorie s ktorého som fotil bez rozdielu čo je na fotke. Ale keď sme si to takto pekne vydiskutovali tak sa to budem snažiť určovať tak aby som nikoho nepoplietol :-)

P.S. Viem že v minulosti sa tu už niečo podobné riešilo, ale vtedy sa tuším nedospelo k ničomu konkrétnemu (jednotnému).
P.S.2 Keď som sem túto fotku pridal netušil som že vyvolá takú diskusiu, ale koniec koncov nato tu to fórum práve je.

Horám zdar :-)

MisoM

Ano pridal som to aj do formulara na vkladanie foto, som bol v tom, ze to tam niekde uz je lebo raz uz bola niekde o tom diskusia a ludia mali trochu chaos kde co zadat, tak som myslel, ze som to tam uz vtedy doplnil ale asi som na to vtedy zabudol.

Treba to brat ako odporucanie a tie poznamky vysvetluju zamer pouzitych poloziek formulara, ked sa navrhovala galeria. Ked to das inak tak ta nik za to nebude pokutovat alebo zalovat :)), maximalne ti to opravim ked si to vsimnem :), ale to by som ti napisal minimalne do diskusie, ze podla mna by to malo byt inak a aby si ty, alebo niekto vedel, ze som ti tam spravil zmenu.

V pripade foto kde budu viacere pohoria je to na zvazenie, moj nazor by bol, ze zadat to co je dominantne, v tomto tvojom pripade by som bol aj za to, ze ten Vtacnik by som tam nechal. Nie je to vzdy lahke a jednoznacne to si uvedomunejem :), v takomto priapde to upresnis v popise ako to aj mas a myslim, ze sa tak nic nepokazilo.

Daulagiri

Nuž MisoM vidím že si to už pri pridávaní fotiek jasne zadefinoval. Tak to teda zmením.
Ale ešte niečo:
Keď budem mať foto kde budú v pozadí napr. 4 rôzne pohoria plus v popredí pohorie s ktorého som fotil ako napr. tu:
hiking.sk/…/vyhlad_z_vtacnika…
čo v takom prípade, ktoré pohorie tam dať ? Práve preto som to doteraz robil tým mojím spôsobom.

MisoM

presne preto ako pisal kokso99 by mala byt lokalita podla toho co je na fotke inak je v tom hokej co je pravda.
Nevnucujem nikomu svoju myslienku ale tak to bolo v galerii aj pri jej navrhu pripravene, tusim, ze som to dal niekde aj do textu ked sa fotka pridava , este to overim. Ked sa na fotku pozrie niekto co nie je doma v tom co je na nej zobrazene, tak ho to moze pekne popliest:)

Kokso99

Skustu nahradit ,Lokalita, za -Odkial Fotene ...,pani adm....da sa?

Kokso99

jasne odfotim Gerlach a napisem Niz.Tatry.Je v tom hokej..................

Daulagiri

Nuž s tou lokalitou je to samozrejme na zváženie, vlastne je to ponechané na autora a mne sa to určovanie lokality pozdáva tak ako som písal. Ale tvoj názor MisoM beriem na vedomie :-)
Prajem dobré svetlo

MisoM

K urceniu lokality:

  1. Ako lokalita sa zadava lokalita zobrazena na fotografii, nie miesto odkial sa fotilo.
  2. Ako gps suradnice sa udava miesto odkial je to fotene.
Daulagiri

Ups omylom som to pridal nedokončené.
5) V tejto osade som bol prvýkrát a absolútne ma očarila, je fantastická, už teraz viem že tam čoskoro opäť zavítam. Týto dvaja krásavci na fotke sú moji najobľúbenejší v Malej Fatre, taká láska na prvý pohľad :-)
P.S. Mal som možnosť nahliadnuť dovnútra jednej drevenice - úžasné.

Daulagiri

Ďakujem za ohlasy, a ešte pár slov:
1)Čo sa týka lokality tak tú určujem tak ako napísal PeterS podľa pohoria s ktorého som záber odfotil, v tomto prípade z Veľkej Fatry.
2)Čo sa týka svetla tak to bola v ten deň kapitola sama o sebe. Táto fotka sa mi podarila až na 2 alebo 3 krát, lebo každých 5 sekúnd bolo inak zamračené - jasno - zamračené - jasno no ale predsa len sa mi to podarilo cvaknúť za osvetlenia.
3) Pohľad z mosta: Takisto keď chodím na Liptov vlakom tak si ten 2s pohľad nenechám ujsť (mám ho aj cvaknutý z cesty pri Kraľovanoch z min. roka).
4) O tom strete s medveďom som počul a keď som tadiaľ prechádzal tak ma absolútne nenapadlo že by som tam mohol taký stret zažiť.
5)

Tono

Lokalita Podsip je uzasne fotogenická...

Ondro_RK

...a ešte som chcel dodať, že sa mi fotka páči :-)
PeterS, tiež sa z toho mosta vždy pozriem na V.Rozsutec :-)

PeterS

Autor sa nemýlil. Lokalizuje sa miesto, odkiaľ sa fotí - v tomto prípade je to Šípska Fatra patriaca do Veľkej Fatry. Krásna fotka s dobrým svetlom. Vždy keď idem vlakom smerom na Tatry, nenechám si ujsť podobný pohľad (trvá asi 2 s)na Rozsutec z mosta nad Oravou pri Kraľovanoch.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Ako na Marse Tak tento deň si pamätám. Podobné sklamanie z výhľadov som zažil na Veľkom Gríči. Napriek slnečnej predpovedi z výhľadov nezostalo skoro nič. 😉

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky