Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Baraniarky na snežniciach

Muro1

boro ja nemachrujem len som reagoval na vase pripomienky ze sa to da ked je 20-30cm snehu priemerne aj ked je rodiel chodit v prasane a v mokrom snehu no ved po takej mam dost tak ako dievcensky tabor strikovania si ma pobavil:D A co si myslis ze ja chodim na tury okolo strbskeho plesa ?

Boro

Muro, ak urobíš 20 km brodenia na snežniciach, tak ti to bude stačiť na celý deň až až. Samozrejme nemyslím tým pekný pochod na ľahkom snehu. Tak nemachruj. Tu sú ľudia, čo chodia po horách a nie žiadny dievčenský tábor štrikovania.

Yoolaus

dakujem za odpoved, tiez by ma zaujimala znacka sneznic, ja som rozhodnuty ist do TSL 418 Access.

Muro1

marcel.c : No cisla nepustia ako niesom nadclovek tak si vypocitaj vzdialenost Dvorniky-Zadiel-na skale-Hacavske sedlo-Stos kupele-sedlo Jedlovec-Kloptan je 30.6km + 7km do Prakoviec. Turu som zacal o 7:45 na Kloptani som bol za 9h tesne pred zotmenim no dole som uz zisiel za tmy etse ze tu cestu poznam naspamat. suma sumarum 10.5h/38km=3.6km/h priemer.

Miro7101

aké snežnice si použil ? zaujímala by ma značka , po tomto článku som už na 100 % rozhodnutý s ich kúpou ....

Skukam

le zo skusenosti,mozno do 25km by to slo,potom je to utopia a nie tura.

Marcel.c

muro1: niezeby som ta chcel nejako podcenit, urcite su aj nadpriemerne schopni jedinci (teda aspon v akcnych americkych filmoch su), ale cisla nepustia. Teraz, koncom februara, je cca 9 hodin vyuzitelnych na turu za denneho svetla, z toho 8 hod. mozeme ratat na samotne slapanie a 1 hod. na rozne prestavky. Pri tebou uvazovanych 40 km by to znamenalo rychlostny priemer 5 km/hod, a to vratane tych 20 km brodenia. Este som nevidel cloveka, ktory by sa brodil v hlbokom snehu rychlostou 5 km/hod.
Bud si nadclovek, alebo len tak bez pocitania a hlbsieho premyslania tukas do klavesnice.

FunTTomas

Pri snežniciach používam obyčajné látkové návleky zo šušťákoviny, aby dobre vetrali a mimo zimy ich nosím tiež, lebo zabraňujú zachytávaniu trávy a iných drobností, ktoré rady padajú do topánok. Zriedkavo pri veľkom brodení snehu nasadzujem klasické nepremokavé návleky. Takže väčšinou budú stačiť nízke nepremokavé návleky.

Muro1

yolaus- tak ako ked sa brodis v snezniciach tak az tak navleky niesu az take nevyhnutne kedze pri zaboreni sa je nejaky priestor medzi snehom a topaknkou ale lepsie ich mat. Peter61- ja som presiel 100ky km po snehu bolo vela stop od vysokej cez vlka a pod ale ked som teraz sobotu zbadal medvediu stopu tak iny respekt zrazu som mal v lese to ti poviem.

Muro1

Boro ja som nepisal ze sa brodim 40km v snehu ale tak z 40km tury taka 20tka to urcite je a to ho mam potom dost.

Pipin

Ďakujem. Boli sme tam 28. januára, tento rok. Ktovie či chlpáč odvtedy aj spal. Yoolaus, bez návlekov by som to ani neskúšal, teda pokiaľ nechceš mať plné topánky snehu. Tiež pomohla aj bunda so snežným pásom.

Boro

Muro- 40 km pri brodení snehu ??? To si myslíš,že sme tu všetci na hlavu ?

Yoolaus

nadhera !! tiez idem kupovat sneznice, chcem sa spytat, v tychto podmienkach co ste boli, mali ste este nejake navleky na nohach ? myslim proti snehu..

Muro1

No ako krasne ale ked si predstavim to brodenie v snehu joj ale pri 10km ture je to nic ja chodim tak 20-40km a to uz mam snehu plne zuby ked treba preslapavat :(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov