Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Lipnerova rizňa

Lubo

Ked prides k skalnemu prahu, smerom hore je neslapatelna strmina. Najma ak je vela snehu a vtedy tam lyziari najviac chodia :-).

Rast

Ako to je, ked tam clovek zlyzuje, tak sa hore neda ist leboje tam vela snehu, alebo sa ludom uz nechce?

Jjano

Dajte niekto GPS alebo zobrazenie na mape, že kde sa to vlastne nachádza. Čítam o tom každú zimu, ale neviem, kde to je.

Bikemartin

tiger, sklon terénu je len jeden z mnohých faktorov. Priebeh tejto zimy je zatiaľ veľmi priaznivý, čo sa stability snehu týka, pozri profily na laviny.sk

Tigervegetarian

A aký je sklon toho žľabu pod OM? Ak tam aj napriek terajšej bohatej nádielke snehu a pravidelne sa objavujúcim neopatrným lyžiarom tohto roku nepadla žiadna lavína, tak to asi nie je veľmi strmé.

Súhlasím s tým čo napísali Kali 11 a Lukylez. Napríklad v takých podmienkach aké boli koncom minulého týždňa je pohyb v snehu problém aj s lyžami. Ak sa človek drží pravidelne prešliapávanej stopy tak sa to moc nezabára, ale ak sa pri zjazde dostane niekde mimo, tak to môže byť problém. Keď je veľa nového snehu, zabára sa aj s lyžami aj po kolená, a hore kopcom to nemusí ísť vôbec, lebo lyže sa prehýbajú, opierajú sa iba o špičku a pätu, a nedržia. To že sa nedá oprieť do paličiek lebo tie sa zabárajú príliš hlboko je tiež veľký problém. Pešo to neide vôbec, tam sa dá iba vydupávať akési schody v snehu. Je to mimoriadne namáhavé, rýchlosť napredovania je pár metrov za hodinu.

Lukylez

V sobotu sme slapali na pasoch. zlyzami sme sa borili az po kolena. V preslapavani sme sa striedali ale aj tak to bola neskutocna makacka. Pri pokuse opriet sa o palice sa borili aj s tanierikmi az po rucky. V strmsich partiach to bolo takmer nemozne. Neviem si predstavit ako by som mal pokracovat bez pasov. Pri vyzuti lyzi by to bolo po hrud. bez pasov by nebol mozny postup dalej.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov