Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Topánky AKU Zenith II GTX

Diskusná téma K článku: Topánky AKU Zenith II GTX

Možnosť otestovať trekkingové topánky Aku Zenith II GTX moje nohy schválili jednohlasnou väčšinou 10 prstov. Jeden pár sú schopné zničiť za sezónu-dve, takže testovacia vzorka u mňa dostane zabrať. Už prvý pocit po obutí veští, že na slovenských horách (a holiach) tento model nájde svoje chodníčky. Mäkkosť a ľahkosť je prvé, čo mi napadne - veď obvykle mám okolo členkov o pol kila ťažšie Meindle. Len čo na to stabilita, pevnosť a odolnosť? Na sklonku jesene ich idem vyvenčiť na sutinovoblatistý Vtáčnik a prevažne trávnatú Kráľovu hoľu. V priebehu ďalších troch mesiacov v nich námatkovo vyrážam do Karpát a tesne pred napísaním týchto riadkov absolvujú aj pár kilometrov hlbokým, mokrým snehom.

Lubo

MatusM
Vdaka za update. Keby si mal aj 4 aktualne foto, pridali by sme do clanku...

MatusM

Páni, tak po 2 rokoch nosenia ich stále mám a - zdráham sa uveriť - funkčne neporušené! Nosím ich takmer celoročne (jedine na brodenie snehom mám trvdšie Meindl Himalaya, na ľahšie letné túry polovičky a sandále).

Struhnem zaslúžený kompliment - najlepšie topánky, aké som kedy obul. Odporúčam, netreba sa báť tejto značky.

Kľudne sa podeľte s Vašimi skúsenosťami, ak ich niekto má.

MatusM

Ono.. "goráč" by mal byť goráčom na všetkých topánkach, možno tie pozdĺžne švy robia rozdiel. Aby som to korigoval, hodinku-dve v rannej rose, alebo mrholení sú v suchu. Ale takýto jarný sneh je už priťažké sústo.
Je to pohodlná, ľahká a pevná trojsezónna topánka, ale na zimu si budem obúvať Meindl Himalaya.

Yflap

No pekný článok, autor spomínal Meindle mám islandy a musím povedať, že je pravda, že sú tažšie ale na druhej strane som v nich ešte nemal mokrú nohu. Ku tejto obuvy len tolko dizajn je veľmi pekný, krajší ako u islandou, ale to že tak rýchlo premoknú to je pre mňa veľké mínus.

Peter61

Co je napisane na tych stitkoch z vnutornej strany jazyka ? Na foto to neviem rozlustit, diky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma