Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Melocík – Kasárne a späť

Diskusná téma K článku: Melocík – Kasárne a späť

Len tak si stúpať krásne zasneženou krajinou, príjemne sa spúšťať briežkami, kochať sa podmanivými výhľadmi a oddychovať v ľudových krčmičkách. Pri pohľade z okna to bol prvé mesiace tejto zimy v Bratislave len nádherný sen. O dvesto kilometrov ďalej, na Beskydsko-javorníckej lyžiarskej bežeckej magistrále, bol však tento sen krásnou realitou, vďaka ktorej sa dalo aspoň na chvíľu uniknúť každodennému pracovnému stereotypu a stať sa súčasťou úžasnej zimnej rozprávky.

IND_jones

Včera jsem šel trasu Melocik - Gregušovci a bylo to fantasticke - upravena stopa a cca 40 cm jarniho snehu. Jen pred osadou Gregusovci asi 2 velmi kratke useky s odtatym snehem - na to, ze mame polovinu dubna to bylo vynikajici :)

Marcel.c

Ked som bol naposledy v sobotu nad Husarikom, snehu bolo este dost (cca 45 cm), aj ked uz bol taky typicky jarny - hruba krupica. Takze asi sa este bude dat. Momentalne je hmla a teplota +5 st. Trate su uz dost rozbite, hlavne na zaciatku v smere od Cadce (od hotela Husarik az po kriz Za Husarikom to uz davnejsie rozbil nejaky "aktivista" s traktorom a pluhom).
Viac snehu bude asi na Makovskej casti hrebena (od Melocika po Kasarne).
Aktualne info najdes tu: zask.sk/showdoc.do?docid=20840

Sikli

Naozaj to znie velmi zaujimavo. Myslite, ze to bude schodne este tento vikend aj pri takom teple. Rozmyslame ist od Cadce celou novou magistralou kombinovane asi na peso a na bezkach. Neviete niekto aktualne snehove podmienky. Dakujem

Vrana

Pekna trasa. Tuto sezonu som to nestihol a v sucasnych firno-lado-vodo podmienkach uz to asi nema zmysel. Tak za rok ;-)

Edy29

dosť pekné, budem musieť vyskúšať, zarazili ma tie dve hodiny, tak to trvá z BA aj do wechselu tolko.

Pafi

Túto trasu chodievam už roky, hoci dostať sa do sedla Melocík je čoraz horšie. Ale krásny článok, Javorníky sú magické! Vďaka!

Bežkár

Pekná akcia - upravená trasa, super počasie, po cestách krčmičky... Išli sme tú istú trasu len o dva dni neskôr a bolo to úúúúplne o inom. 1. Cez noc napadlo pol metra snehu, ktorý bolo treba prešlapávať 2. cez trasu popadali stromy, zlomene vahou snehu, 3. nulová orientácia v hmle, chvíľami som si nevidel na špičky lyží.

Sona

Vyzera to fantasticky, dufam, ze niekedy vyskusam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum