Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Jeseň u nás

Tidoj

No tak toto miesto by mi ani vo sne nenapadlo...

Tidoj

Ospravedlňovať sa nemusíš, zistíš. Aspoň sme mali nejakú hádanku. Súradnice je najlepšie zistiť v Hiking-mape. Dve z tých tvojich fotiek viem aj bez súradníc, odkiaľ sú fotené, ale túto teda neviem. A v okolí Chtelnice sa ani moc nevyznám, ale chodili sme tam na dovolenky, keď som bol malý.

Salamander

Chcem sa ospravedlniť za súradnice,sú z Google Earth,nie som v tom ešte zbehlý,časom napravím.Všetky fotky sú z okolia Chtelnice.

Tidoj

V tej bačorine som sa v 94. úplne vážne kúpal a skákali sme hlavičky do vody (teraz by som tam asi nevliezol, aj keď v.n. Boleráz alebo tá malá v.n. na Trnianskom potoku nad Pezinkom tiež neboli bůhvíco a zvládol som to...).
A táto fotografia síce môže byť kdekoľvek, ale nie tak celkom. Keby som naozaj poznal celé MK a chcelo by sa mi s tým babrať, vyznačil by som si všetky strmé svahy, z nich by som vybral tie, cez ktoré vedú cesty v takom smere ako na foto (snáď by boli zaznačené na mape), plus tie, ktoré sú vyrúbané (tie miesta sú na hikingmape celkom spoľahlivo zakreslené) a pomohol by som si možno ešte aj tvarom kopca (vrstovnicami). Snáď by sa mi podarilo vygenerovať max. 5 miest... Ale radšej počkám na pomôcku od Salmandra :-)

Vladvlad

tidoj: tá vodná plocha na predošlej fotke autora je presne ako píšeš, bačorina na Výteku, pod bývalým RZ Slovnaftu.
Súradnice sú mimo, táto fotka môže byť fotená kdekoľvek.

Meky

Ale tam nieje ten posed,čo vidno vľavo na fotke.

Tidoj

Ja využijem túto fotografiu, lebo k tvojej predošlej (Pohľad z Vrátna) sa mi nedá nijako pridať komentár, a chcel som ku nej napísať, že tam nejako uleteli súradnice (ináč, pri tejto fotke tiež, toto asi nad Dubovou nebude). A súradnice som pozeral preto, lebo som si nebol istý, čo je to tam za vodnú plochu (teda na tej predošlej foto) - zatiaľ si tipujem, že snáď len tá malá vodná nádrž pri zámočku. Či?
A táto fotografia mi pripomína svahy nad Neštichom...

Meky

Toto je nechutná realita v M.Karpatoch :-( Som zvedavý dokedy bude takéto plienenie lesov trvať...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky