Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Morava - Chřiby

Diskusná téma K článku: Morava - Chřiby

Začiatkom apríla 2011 sme sa s Milanom vybrali na náš prvý zahraničný vander. Cieľom sa stalo maličké pohorie Chřiby na Morave. Počasie nám prialo, stúpania boli minimálne a hoci sme skoro neustále kráčali lesom, civilizácia bola priam na dosah. Čerešničkou na záver bola prehliadka hradu Buchlov. Vrelo odporúčam každému, kto chce vidieť bez zvláštnej námahy iné hory, ako naše slovenské.

Bosanoha

Vďaka za super tip. Po dvoch festivalových dňoch (Slunce) v Strážnici sme sa presunuli do Osvětiman (mali tu výborné štartovacie pivečko)a vyrazili sme po vašich stopách (aj keď záver túry sme si trochu zmenili).A Geršlovka sa nám po mierne prehánkovom dni celkom hodila.Ahoj.

Mivym

Sido, super spracovaný článok z nášho vandru!

Lubosko

Pekný článok až na tie občas silno vytriskujúce komplexy. Mňa by teda kradnúť svaté obrázky nenapadlo, ani podľa medzinárodných prieskumov niesú Slováci väčší zlodeji ako Češi. Ale čo už, typický slovenský folklór. :)

Boro

Pekný vandr. Tiež som tam už pár nocí prespal. Ako čítam, tí beťári na Cimburgu stále fungujú. No ,tí to majú už asi doživotne. To čo vyberú, prepijú v svojom bufete. K tej dialnici. Bola to naozaj Baťova dialnica a mala spájať východ a západ. Najprv bola plánovaná z Aše do Jasinji, neskôr z Chebu po rumunské hranice povodím Váhu. Hitler len využil už rozostavané či naprojektované plány a pokračoval. Ale na internete je toho dosť a dosť.

Petr Glogar

Moc pěkný článek, Chřiby jsou opravdu nádherné. Jen malé upřesnění, části nedokončené dálnice jsou z dob Protektorátu Čechz a Morava, měla to být německá exteritorálni dálnice Vídeň - Vratislav.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov