Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Impregnácia oblečenia voskom

Diskusná téma K článku: Impregnácia oblečenia voskom

Nedávno som sa pustil do upratovania reklamných a informačných prospektov, ktoré som si doniesol ešte minulý rok z Mníchova (výstava ISPO 2011). Obrovská kopa mi už dlho zaberala celú poličku, a preto som si povedal, že si tieto materiály prelistujem, a že všetko nepotrebné napokon vyhodím. Počas listovania som však natrafil na článok švédskeho výrobcu outdooroveho oblečenia, v ktorom sa písalo o impregnácii oblečenia voskom.

TherioN

Neznamena to vsak ze treba kupovat predrazeny FjallRaven, 100gr za 10 euro! Vosk na oblecenia sa da vyrobit aj po domacky za podstatne menej penazi. Nasiel som dva recepty:

1) Ten podobny Greenlandu, to znamena 60 percent vcelieho vosku a 40 percent parafinu, vceli vosk sa da kupit napr. v predajni vcielka a stoji zhruba 3.7eura za stvrt kila, vosk mozeme pouzit zo sviecok, pouzil som kvalitne sviecky z dm drogerie. Vosky rozpustime v nejakom starom hrnci, pomiesame a nechame vychladnut a mame Greenlanda, pouzitie je rovnake.

2) tento recept je odlisny, ingrediencie su vceli vosk, lanova fermez a terpentinovy olej v pomere 2:1:1, viac tu: instructables.com/…/Waterproo… , tento postup

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov