Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Štúrovo a okolie

Diskusná téma K článku: Štúrovo a okolie

V Štúrove som bol trikrát v živote a vždy to bolo spojené s putovaním po slovensko-maďarskej hranici. Nikdy som logicky nemal čas prezrieť si samotné mesto, či jeho okolie. Bral som to ako svoj dlh voči sebe samému a som nerád komukoľvek dlžný. Keď bolo treba v marci 2012 vyčerpať starú dovolenku a hlavne manželku vytrhnúť z kolotoča starostlivosti o dôchodcov, nezaváhal som ani okamih. Zohnal som ubytovanie v Štúrove na pešej zóne a mohli sme vyraziť. Plánov pomocou internetu som naspriadal viac, než sme stihli zrealizovať.

Jantaara

Podľa tejto stránky sme aj my urobili tohto roku zopár výletov v okolí Štúrova. "Majiteľ" stránky je veľmi ochotný aj pomôcť, vysvetliť. Volali sme mu, keď sme nevedeli v Ostrihome nájsť požičovňu člnkov. Takže vďaka mu.

Peter.r

Bazilika býva osvetlená celú noc, ale len počas letnej sezóny, je to krásny pohľad :)

Miroslav Svitek

Robbie, tá chata je opisovaná v treťom dni. Je na kopci nad Ostrihomom.
Jjano, veď aj my sme si všimli namontované reflektory pod Bazilikou a veľmi som sa chystal na nočné zábery. Možno ju osvetľujú len v letnej turistickej sezóne.

Jjano

Lubo, musím Ťa sklamať a ostatných potešiť... Každý rok trávim v Ostrihomi niekoľko nocí počas turistickej sezóny (cca máj-september) a katedrála býva vždy naplno nasvietená. Neviem, či celú noc, to predpokladám, že nie, ale určite do neskorých večerných hodín.

Lubo

Myslim, ze krajina na pokraji platobnej neschopnosti, zavisla of MMF a EU nie je v stave, aby plytvala. Napriklad aj energiou na osvetlenie pamatihodnosti. Zda sa, ze aspon mesto Ostrihom si to uvedomuje...

Robbie

Hezký článek. Mně se ve Štúrovu a jeho okolí taky hodně líbilo. Je tam tolik zajímavostí, že jsme během 4 dnů našli jen 1 hodinu na vykoupání se v aquaparku:) A to osvětlování památek v Maďarsku mě taky zklamalo, např. v Egeru baziliku osvětlovali jen o víkendu.

Co je to za chatu na titulní fotce ke článku?

Adina

Miro, pre mna velmi zaujimave. Dik za clanok a typ.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma