Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zo služobky v Poľsku

UNCLE LACO

A Ty mi čo vykáš, ha?
Veru tak ZT sú veru o kus krajšie ako VT.
Neboj srarý môj, tento rok sa im budem dosť intenzívne venovať! Dík za prihrávku. :-)

Krivan2494

UNCLE, nepochopili ste môj humor. Ak som nezrozumiteľný, vysvetľujem: Narážal som na to, že máte ZT asi až tak rád, že ich rozširujete aj do Východných, konkrétne Vysokých Tatier. Veď som Vám len nahral na smeč, mohli ste sa vyznať z lásky k Západným Tatrám (ja tiež nemeriam svoje zážitky vo Vysokých Tatrách objektívnym metrom). Ak píšete vážne, tak podľa opisu hranice medzi Západnými a Východnými Tatrami patrí kopec Valentková, ktorý zaberá pravú krásne osvetlenú časť fotky v popredí, počnúc dnom doliny doprava do Východných; Vysokých Tatier.

UNCLE LACO

Delenie Tatier

Tatry ako geomorfologický celok (vrátane poľského územia) sa rozdeľujú na Západné Tatry a Východné Tatry, čo sú geomorfologické podcelky. Hranica medzi nimi sa tiahne od Podbanského údolím rieky Belá do Kôprovej a následne do Kobylej doliny, v sedle Závory sa preklápa do záveru Tichej doliny (Zadná Tichá). V hlavnom hrebeni Tatier je pomedzie v Ľaliovom sedle (východne od Kasprovho vrchu), kde schádza do Doliny Gasienicowej a Doliny Suchej Wody k osade Zakopaného – Breziny. Čiže na východ od Ľaliového sedla sa nachádzajú Východné Tatry a na západ Západné Tatry.
Tomáš Trstenský hiking.sk/…/nie_su_tatry_ako_…

UNCLE LACO

Ja viem kde som sa nachádzal, neboj krivan2494. Nie som puntičkár, ale na pano vidíš ZT.

Krivan2494

Nejako si tie obdivované Západné Tatry rozširujete, UNCLE. Predsa Hladký štít je vo Vyvokých Tatrách a všetko až po Ľaliové sedlo taktiež ;)

UNCLE LACO

Rastík, na druhý deň nám kolegyňa v práci hovorila, ako bola na služobke v Poľsku. Nuž hovorím jej - aj my sme boli v Poľsku aspoň jednou nohou určite.

Rbr69

ta to co za sluzobka, si lepilllo cez hreben pasoval? :)))

UNCLE LACO

Západné Tatry pre ľudské oko v tých najkrajších možných farbách.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky