Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Chládkové úplazy II.

Diskusná téma K fotke: Chládkové úplazy II.

Nádherné slunečné ráno s dechberoucími výhledy bylo odměnou za náročný předchozí den. Přestože bylo brzy ráno po východu slunce, bylo příjemně teplo a tak jsem se mohl dosytosti kochat tímto pestrým panoramatem. Hora nejvíce vlevo je Smrekov, špička napravo od něj je Haľamova kopa (jeden z mých letošních cílů), dále pak Kameň, za nímž se pak na horizontu rozkládá ploché temeno nejvyšší hory Kremnických vrchov - Flochovej. Dálek pak, zpátky na hřebeni ze Smrekova, Malý Rakytov a nakonec majestátní Drieňok. Úplně vpravo je západní vrchol Chládkových úplazov, to celé foceno z jejich východního vrcholu.

Aďo.4

Caroig:Horný Jasenok je tiež pekný.Je tam borovicový porast a vo vyšších partiach skalky ako na Chladkových úplazoch,len v menšom.Na Drienok sme išli od rázscestnika Juriašovo-žltá značka.V mape je naznačená cesta.My sme to stočili moc doprava,tak sme vyšli ešte dosť vpravo na hrebeň od Drienka.Cestou možno na trafite na traverzový chodník..Ide sa dobre po ňom,ale obchádza rebra hrebeňa.

Caroig

@aďo.4: Tohle místo bude mít největší kouzlo při západu nebo východu slunce, vhledem k jižní orientaci. O tom, že bych zkusil vylézt přes Horný Jasenok jsem také uvažoval, ale nakonec jsem dal přednost mne dobře známé dolině Juriašovo. Jaký je Horný Jasienok? A na Drieňok jste šli nějakým žlabem přímo na vrchol nebo do sedla pod Drieňok, nebo z té louky na žluté značce?

Aďo.4

Dnes sme si spravili túru na Chládkove úplazy..Počasie a doba túry neprialo foteniu,ale nevadí..Zas sme niečo nové poznali a je to veľmi pekné - zaujímave.Väčšinu trasy sme išli mimo značky..Ani 1km sme išli značkou.. Trasa:Blatnica,pamätník..traverzom sprava na Zadnú Ostrú..sedlo Misa..Chládkové úplazy..Horný Jasenok..dolina Blatnica..potom žľabom hore a hrebeňom na Drienok.a späť po hrebeni do Blatnice..Ďakujem za motiváciu

Daulagiri

Presne s tým zámerom predstaviť atmosféru daných okamihov tie popisy píšem :-)

Caroig

@aďo.4: vřele doporučuji a hlavně tam být navečer nebo brzy ráno neb se jedná o výhled jižním směrem a přes den asi za moc stát nebude.

Caroig

@daulagiri: díky, také si hlídám tvoje fotky, krom jiného kvůli povídání, které připojuješ. Protože ani sebelepší fotka nedokáže vystihnout atmosféru, to jak se člověk v tu chvíli cítil … a tohle je úžasné místo, kam se nudu rád vracet.

Aďo.4

táto fotka má tiež inšpirovala urobiť tam túričku....

Daulagiri

Tvoje fotky mám rád Caroig, pretože sú vždy z miest zvaných trinásta komnata, z miest tichých a zabudnutých, z miest ktoré aj ja plánujem ponavštevovať :-)

Caroig

@merhorn: GPX je tady: wikiloc.com/…/view.do?id=2696…, na Drieňok jsem šel zcela mimo značené trasy, přímo na Chládkovy úplazy jsem šel ze sedla Mísa po hřebeni, resp. kudy to šlo. Vzhledem k tomu, že od ca 800m n.m. byl všude sníh, nedokážu říct, kde nějaký chodník byl nebo nebyl.

Merhorn

Ahoj chlape, kade si tam vysiel? mas gpx ci podrobny popis? na hiking mape su vyznacene nejake chodnicky, siel si podla nich a teda su aktualne, alebo?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky